Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Κοχύλια Γεμιστά στο Φούρνο με Κιμά και Τυριά – Stuffed Shell Pasta with Minced Meat, Tomatoes and Cheese

Ένα νοστιμότατο πιάτο με μια ξεχωριστή, αυθεντική Ιταλική πάστα!
Τα κοχύλια θα γεμίσουν με κιμά και θα καλυφθούν με Ελληνικά τυριά, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε καθόλου βούτυρο ή κρέμα γάλακτος.
Δοκιμάστε τα ένα Κυριακάτικο μεσημέρι ή πρωτοτυπήστε μία καθημερινή! Θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους!








Τα Υλικά

250γραμ. μεγάλα ζυμαρικά κοχύλια
300γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
1ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
2 πράσινες, μακριές πιπεριές, ψιλοκομμένες
½ ποτήρι λευκό κρασί
1 κ. σ. πελτές τομάτας
200γραμ. ξεφλουδισμένες και τριμμένες τομάτες
1 κ .γλ. γλυκιά πάπρικα ή κάρυ
1 κλαδάκι φρέσκου θυμαριού ή φρέσκιας ρίγανης
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι

150γραμ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
200γραμ. ανθότυρο, θρυμματισμένο


Οδηγίες




Ζεσταίνουμε μία μικρή κατσαρόλα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε 3 κ. σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κιμά , το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές, ανακατεύουμε και σωτάρουμε για αρκετά λεπτά.






Εν συνεχεία ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε ένα λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Τέλος προσθέτουμε τον πελτέ, τις τομάτες, τα μπαχαρικά, το αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 20 περίπου λεπτά και να δέσει η σάλτσα του. Δεν πρέπει να στεγνώσει εντελώς.
Πριν τον απομακρύνουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το θυμάρι ή τη ρίγανη.





Βράζουμε τα ζυμαρικά κοχύλια μέσα σε αρκετό αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. ( Στο μισό χρόνο από αυτό που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία). Τα σουρώσουμε και κρατάμε 100 ml νερό, από αυτό που έβρασαν τα κοχύλια. Τους προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε, για να μην κολλήσουν.







Λαδώνουμε ένα ρηχό πυρέξ και τοποθετούμε τα κοχύλια με την ανοιχτή πλευρά προς τα πάνω. Γεμίζουμε προσεκτικά ένα-ένα κοχύλι με τον κιμά και τα βάζουμε πάλι μέσα στο πυρέξ.









Μέσα στο νερό που κρατήσαμε προσθέτουμε το μισό ανθότυρο και ανακατεύουμε να γίνει κρέμα. Με αυτή την κρέμα περιχύνουμε τα κοχύλια, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και  πασπαλίζουμε με τα τυριά.







Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C στον αέρα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.


Τα σερβίρουμε ζεστά.


Καλή όρεξη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου