Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

Σπιτικό Λικέρ Λεμόνι – Home made Lemon Liqueur, Limoncello

Από τα πιο εύκολα, αρωματικά, σπιτικά λικέρ. Ιδανικό να το σερβίρουμε στο τέλος ενός γεύματος, γιατί θεωρείται χωνευτικό.
Θα το ετοιμάσουμε, τώρα με τα πρώτα φρέσκα λεμόνια που είναι αρωματικά και ζουμερά. Το χρώμα του, κίτρινο ή ανοιχτόχρωμο, θα εξαρτηθεί από το πόσο ώριμα θα είναι τα λεμόνια μας.






Τα Υλικά

8-10  βιολογικά λεμόνια    
500γραμ.  ζάχαρη 
500 ml  νερό  
Ο χυμός από δύο λεμόνια 
1 λίτρο  βότκα ή λευκό ρούμι ή τζιν

Οδηγίες




Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε. 
Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή τον αποφλοιωτή των καρότων αφαιρούμε προσεκτικά μόνο την κίτρινη φλοίδα.
Βάζουμε τις φλοίδες μέσα σε αποστειρωμένη γυάλα που κλείνει αεροστεγώς, τις καλύπτουμε με τη βότκα, προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών και σφραγίζουμε.  
Αφήνουμε τη γυάλα για δύο εβδομάδες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.






Μετά τις δύο εβδομάδες, βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για πέντε λεπτά. (Ο χρόνος μετράει, αφότου αρχίσει ο βρασμός). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει, 
Προσθέτουμε το σιρόπι μέσα στη γυάλα με τις φλοίδες και το αλκοόλ και ανακατεύουμε καλά. Κλείνουμε πάλι τη γυάλα και το λικέρ για 3-4 24ωρα, για να ωριμάσει.






Μετά το τέλος της ωρίμανσης, σουρώνουμε το λικέρ με διπλό τουλπάνι και γεμίζουμε με αυτό αποστειρωμένα μπουκάλια.








Τα σφραγίζουμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο μας. Σερβίρουμε το λικέρ παγωμένο.


6 σχόλια:

  1. Καλόπιοτο Ελένη μου!
    Και τι υπέροχο χρώμα που έχει το λικεράκι σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, Έλενα!
      Το χρώμα του οφείλεται στα ώριμα λεμόνια που διάλεξα και χρησιμοποίησα.
      Τα πράσινα δίνουν άλλο χρώμα,
      Καλό βράδυ!

      Φιλάκια

      Διαγραφή
  2. Υπέροχα!
    Λικέρ, σερβίτσιο & το κοφτό κέντημα του δίσκου συνδυάστηκαν άψογα!

    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ, Ζαμπία μου, που τα βρήκες όλα του γούστου σου!
      Να είσαι καλά!
      Φιλάκια

      Διαγραφή