Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Σαρδέλες στο Φούρνο, Σκορδάτες - Baked Sardines with Garlic

Για να ξεχάσουμε το κρέας που υπερκαταναλώσαμε αυτές τις ημέρες, ας ετοιμάσουμε ένα απλό πιάτο, υγιεινό, εύκολο και νόστιμο με τις πολύ ωφέλιμες σαρδέλες που είναι πλούσιες σε βιταμίνες και Ω3 .
Είναι ένα πολύ αγαπητό πιάτο, οικονομικό και γευστικό που μυρίζει θάλασσα και μας θυμίζει έντονα καλοκαίρι!
Δοκιμάστε το!


Τα Υλικά
(Για 5 μερίδες) 

1 ½ κιλό σαρδέλες, καθαρισμένες και φιλεταρισμένες
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαρινάτα
⅓ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά αποξηραμένη ρίγανη
Το ξύσμα και ο χυμός ενός ζουμερού, αξέκαστου λεμονιού
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες στην πρέσα
1 κουταλάκι απαλή μουστάρδα
⅓ κουταλάκι σκόνη turmeric (κουρκουμάς) 

Οδηγίες

Αφαιρούμε τα κεφάλια και τα εντόσθια από τις σαρδέλες, τις πλένουμε καλά, τις στραγγίζουμε και τις φιλετάρουμε, χωρίς να τις διαχωρίσουμε ενετελώς.  Τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε σε ομόκεντρους κύκλους ή σειρές μέσα σ΄ένα ταψάκι.
Ετοιμάζουμε τη μαρινάτα, χτυπώντας όλα τα υλικά με ένα σύρμα, μέσα σ΄ένα μπολάκι.
Περιχύνουμε με τη μαρινάτα τα ψάρια και τα πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνουμε τα ψάρια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 35-40 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους και τη δύναμη του φούρνου μας.
Όταν ροδίσουν, τις βγάζουμε από το φούρνο και τις σερβίρουμε ζεστές, συνοδευμένες από μία πλούσια πράσινη σαλάτα και ένα εξαιρετικό παγωμένο λευκό κρασί.
Καλή όρεξη!

Μπράβο Τέρρυ, υπέροχες!


5 σχόλια:

  1. Τι λες τώρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Αυτό είναι πίνακας!!!!!!!!!!!!!
    Τέλεια συνταγή για σαρδέλες!!!!!!!! Τρελλαίνομαι!!!!!!!!

    Καλημέρα Ελένη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα Ελενη και χρονια πολλα!
    Υπεροχο φαγακι - μεζεδακι! και μετα την πασχαλινη κρεατοφαγια θα το ευχαριστηθουμε ιδιαιτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και σαν μεζεδάκι μα και σαν κυρίως φαγάκι, σούπερ νόστιμο είναι!!
    Καλό Σαββατοκύριακο Ελενάκι μου, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχο πιάτο και πραγματικά το χρειαζόμαστε μετά την πασχαλινή υπερκατανάλωση κρέατος!
    Πάρα πολύ όμορφη και η παρουσίαση του!
    Φιλιά πολλά Ελενάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά Ελένη! Το μαρινάρισμα κάνει θαύματα! Η συνταγή σου πολύ αρωματική, ειδικά με το φρέσκο λεμονάκι! Καλή συνέχεια!

    Foodaki.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή