Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

Ένα υπέροχο Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας - Chocolate Cake with no Eggs

Ένα πραγματικά υπέροχο Κέικ Σοκολάτας, με πλούσια υφή, νηστίσιμο αλλά νοστιμότατο που θα σας ενθουσιάσει.
Η επικάλυψη απαραίτητη για να ολοκληρωθεί η σοκολατένια απόλαυση!
Δοκιμάστε το!
 

 


Τα Υλικά
(Προσαργογή από εδώ) 

1 φλιτζάνι μαλακή, καστανή ζάχαρη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
2 κουταλιές καλό ξίδι
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουταλιά ζάχαρη-βανίλια
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλάκαι ξύσμα από αψέκαστο πορτοκάλι
⅔ φλιτζανιού φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1 ½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι νερό βρύσης
½ φλιτζάνι άγλυκο κακάο, σκόνη, κοσκινισμένο
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια baking powder  

Επικάλυψη
200γραμ. πικρή σοκολάτα, κομματιασμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Διακοσμητικά από ζαχαρόπαστα
 

Οδηγίες 







Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder, το αλάτι, τη ζάχαρη και το κακάο.





 


Σ΄ένα βαθύ μπολ βάζουμε το λάδι, το νερό, το ξίδι, το κονιάκ, το ξύσμα, τη βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό του πορτοκαλιού, πάνω από το μπολ, γιατί αφρίζει, και την προσθέτουμε στα υγρά υλικά.
Τέλος, προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα.

 
Δεν παραδουλεύουμε το μείγμα μας. 




Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ μέσα σε μια καλά λαδωμένη και αλευρωμένη στενόμακρη φόρμα ή σε δώδεκα ατομικά φορμάκια για cup cakes.





 




Ψήνουμε το κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 C στον αέρα για 40 λεπτά ή στο μισό χρόνο, αν πρόκειται για ατομικά φορμάκια.
Δοκιμάζουμε, αν έχει ψηθεί το κέικ, με τη λάμα ενός μαχαιριού.



 
Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί μέσα στη φόρμα για 10 λεπτά. Μετά το ξεφορμάρουμε, το αφήννουμε λίγο να κρυώσει και το γαρνίρουμε με λιωμένη πικρή σοκολάτα, σε Bain Mari.



Καλή επιτυχία!

15 σχόλια:

  1. Τέτοια νηστεία ..μάλιστα!!!! Υπέροχα για στα χέρια σου Ελένη!!! Φιλάκια!! Καλό Πάσχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστός ανέστη, πολλές ευχές!
      Ευχαριστώ πολύ, Ζουζού!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  2. Μμμμ, λαχταριστά, Ελένη!!
    Καλό Πάσχα σας εύχομαι με υγεία και αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχές πολλές κι από εμένα, Στέλλα μου, και πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Τέλειο το σοκολατένιο κέικ και πεντανόστιμο. Σε ξεγελά μέσα στη νηστεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία μου, είναι πολύ νόστιμο και τρώγεται και εκτός νηστείας!

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Μακάρι να μπορούσα να σε κεράσω, για να τα δοκιμάσεις!

      Διαγραφή
  5. Υπέροχη και πολύ νόστιμη ιδέα Helen μου!!!
    Σου εύχομαι καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νοστιμότατα τα κεκάκια και πολύ ωραία ιδέα!!!
    Καλό Πάσχα Ελένη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχο δε λες τίποτα Ελένη μου!
    Φαίνεται εξαιρετικά αφράτο και φουλ σοκολατένιο!
    Έρχεται και η σοκολατένια επικάλυψη και ολοκληρώνει το φοβερό αποτέλεσμα!
    Φιλιά πολλά και Καλό Πάσχα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάρ πολύ ωραίο και γω έχω μια παρόμοια συνταγη!

    mononai.blogspot.gr
    fetoula.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό Πάσχα Ελενη, Καλή Ανάσταση με υγεία. Να περάσεις όμορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπέροχο γλυκάκι!Χρόνια πολλά κ ευλογημένα, Ελένη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια Πολλά Ελένη !!!!!!!!
    Πεντανόστιμο φαίνεται το γλυκό !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή