Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Κρέμα με Ζελέ Φράουλα - Cream with Strawberry Jelly

Ένα πανεύκολο, δροσερό και νοστιμότατο γλύκισμα ψυγείου, με ζελέ, κρέμα βανίλιας και φρέσκες φράουλες.
Μια κρεμούλα με ρόδινο χρώμα και έντονο άρωμα φράουλας.
Για βάση μπορούμε να ανακυκλώσουμε το Πασχαλινό τσουρέκι ή να χρησιμοποιήσουμε άλλα μπισκότα που μας αρέσουν.
Δοκιμάστε τη τώρα που οι φράουλες είναι ολόφρεσκες και λαχταριστές!




Τα Υλικά
(Για 6 μέτρια μπολάκια)

1 πακετάκι/300γραμ. φράουλες, κατά προτίμηση βιολογικές
4-5 φέτες τσουρεκιού, χωρίς τη ροδισμένη επιφάνεια ή 10-12 μπισκότα πτι-μπερ
1 φλιτζανάκι του Ελληνικού καφέ φρέσκο γάλα, κρύο
2 κουταλιές λικέρ μαστίχα 

Για την κρέμα

1 φακελάκι 'Aνθος Αραβοσίτου με άρωμα βανίλιας
3 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
3 κουταλιές ζάχαρη
2 φακελάκια ζελέ με άρωμα φράουλας
400 mL νερό

Οδηγίες 





Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία.
Αφού διαλύσουμε το ζελέ, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε και τη σάλτσα φράουλας και ανακατεύουμε. Κρατάμε ένα φλιτζάνι από το ζελέ και το υπόλοιπο το βάζουμε στο ψυγείο, για να κρυώσει, όχι να πήξει.




Πλένουμε τις φράουλες, κόβουμε το κοτσανάκι τους και κρατάμε 6 ολόκληρες. Τις υπόλοιπες τις ψιλοκόβουμε, τις προσθέτουμε στο ζελέ που κρατήσαμε και τις βάζουμε στο ψυγείο, για να πήξει.





Ετοιμάζουμε και την κρέμα με το Άνθος Αραβοσίτου και την ανακατεύουμε, για να κρυώσει. Αφού κατέβη η θερμοκρασία της, προσθέτουμε τμηματικά και το έτοιμο ζελέ και ανακατεύουμε.






Θρυμματίζουμε το τσουρέκι ή σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και 
τα μοιράζουμε στα μπολάκια.
Ανακατεύουμε ένα φλιτζανάκι κρύο γάλα με το λικέρ μαστίχας και ραντίζουμε το τσουρέκι ή βρέχουμε λίγο περισσότερο τα μπισκότα. Τα πιέζουμε λίγο με ένα κουταλάκι για να "καθήσουν" καλά στη βάση των μπολ.




Μοιράζουμε προσεκτικά και λίγο-λίγο την κρέμα στα μπολ, χρησιμοποιώντας μία κουτάλα, για να μην έρθουν τα μπισκότα στην επιφάνεια.
Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο για να πήξουν εντελώς.
Φροντίζουμε να τα σκεπάσουμε με μεμβράνη, την οποία αφαιρούμε, πριν τα σερβίρουμε.  




Σερβίρισμα

Θρυμματίζουμε με ένα πιρουνάκι το ζελέ με τις κομμένες φράουλες και διακοσμούμε περιμετρικά τα μπολάκια με την κρέμα.
Κόβουμε σε φετάκια, χωρίς να τα αποχωρίζουμε εντελώς, τις ολόκληρες φράουλες και τις πιέζουμε λίγο, για να ανοίξουν, σαν βεντάλια.


Τοποθετούμε μία ολόκληρη φράουλα-βεντάλια σε κάθε μπολάκι.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία!

13 σχόλια:

  1. Πανέμορφο ανοιξιάτικο και εορταστικό.
    Αν θέλεις πάρε μέρος στην πρόσκληση μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ, Ξανθή, χαίρομαι που σου άρεσε!
      Πολύ ευχαρίστως, αποδέχομαι την πρόσκληση!

      Διαγραφή
  2. Όλη η άνοιξη σε ένα γλυκάκι!!!
    Χρόνια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστός ανέστη, Σοφία, και χρόνια πολλά!
      Τελικά τα απλά γλυκάκια είναι και τα πιο όμορφα!

      Διαγραφή
  3. Ανοιξιάτικη, εύκολη και νόστιμη η κρέμα σου Ελένη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστός ανέστη, Κική μου!
      Το γλυκάκι που σας κέρασα είναι όντως εύκολο και νοστιμότατο, χωρίς πολλές θερμίδες.
      Ό τι μας χρειάζεται τώρα!

      Διαγραφή
  4. Φραουλονόστιμο, και φραουλομυρωδάτο!
    Καλή βδομάδα Ελένη μου, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι νοστιμότατες φραουλίτσες κάνουν θαύματα, Έλενά μου!
      Είναι όλο χρώμα και άρωμα!
      Καλή εβδομάδα και πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Πόσο μου αρέσει που ένα τόσο εύκολο και απλό γλυκό είναι τόσο εντυπωσιακό στην εμφάνιση!
    Πάρα πολύ επίκαιρο και δροσερό επιδόρπιο Ελένη, που αξιοποιεί παράλληλα τυχόν τσουρέκι που μας έχει περισσέψει.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα ψηλά ποτήρια δείχνει όντως πολύ εντυπωσιακό! Δεν χρειάζεται, Ερμιόνη μου, να φτιάχνουμε πάντα πολύπλοκα γλυκάκια. Και τα απλά και εύκολα είναι καταπληκτικά και αρέσουν
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  6. Εντυπωσιακή η παρουσίαση από το γλυκάκι σου και εγώ κάνω κάτι παρόμοιο σε γεύση στην εμφάνιση όμως το δικό μου υστερεί πολύ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήλθες!
      Σ΄ευχαριστώ πολύ Create Taste! Την επομένη φορά να το στολίσεις κι εσύ!
      Έτσι θα αποκτήσει πλούσια εμφάνιση!
      Καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή
  7. Άκρως Ανοιξιάτικο και μυρωδάτο γλυκό Ελένη μου.
    Πόσο μάλλον όταν φτιάχνετε ιδιαίτερα γρήγορα και με απλά υλικά!!!
    Χρόνια πολλά εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή