Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Cup Cakes με Μπισκότο και Φουντούκι

Υπέροχα και αφράτα Cup Cakes με γεύση φουντουκιού και σοκολάτας, υλικά που αποτελούν ένα υπέροχο γευστικό συνδυασμό.
Είναι νοστιμότατα και θρεπτικότατα και με τα τριμμένα μπισκότα αποκτούν πλουσιότερη υφή, ενώ οι σταγόνες σοκολάτας απογειώνουν τη γεύση τους.
Σερβίρονται με πλούσια επικάλυψη Νουτέλας και τριμμένα φουντούκια, ενώ το γευστικότατο μείγμα του κέικ, παραλείποντας τη σοκολάτα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή μιας ξεχωριστής Βασιλόπιτας, διπλασιάζοντας βέβαια τη δόση.
Δοκιμάζετε και εσείς αποφασίζετε!




Τα Υλικά
(Για 10 cup cakes)


2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι / 125γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι /110γραμ. τριμμένα μπισκότα, τύπου Petit Beurre ή Morning Coffee
1φλιτζάνι / 120γραμ. φουντούκια, ψημένα και τριμμένα
½ φλιτζάνι / 90γραμ. καστανή  ζάχαρη
½ φλιτζάνι/ 110γραμ. ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
1 κουταλάκι baking powder
170γραμ. γιαούρτι
½ κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
20 χαρτάκια για cup cakes

Επικάλυψη
Ένα βαζάκι Νουτέλα
⅓ φλιτζανιού ψημένα και χονδροκομμένα φουντούκια



Οδηγίες

Τρίβουμε τα φουντούκια και τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα αναμειγνύουμε με το αλεύρι, το γαρίφαλο και το baking powder.









Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με το μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γιαούρτι, συνεχίζοντας για λίγο το χτύπημα αλλά σε χαμηλή ταχύτητα.





Προσθέτουμε το μείγμα μπισκότου και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, για  να ενωθούν τα υλικά. Τελευταία προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας.






Καλύπτουμε με χάρτινες θήκες μια φόρμα για cup cakes. Γεμίζουμε κάθε χαρτάκι με το μείγμα του κέικ κατά τα ¾.












Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν, περίπου 18 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο.
Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τη φόρμα και τα αφήνουμε πάνω σε συρμάτινη βάση να κρυώσουν. Πριν κρυώσουν εντελώς, αφαιρούμε τα χαρτάκια, με τα οποία τα ψήσαμε και τα βάζουμε σε άλλα καινούργια.
 

Απλώνουμε πάνω στα κρύα cup cakes τη Νουτέλα και για γαρνιτούρα προσθέτουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια.
Καλή επιτυχία!

37 σχόλια:

  1. Ουαου τέλεια ευχαρίστως θα τσάκιζα μερικά.Καλή σου μέρα Ελένη μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Ροδάνθη!
      Πάρε μερικά τώρα που προλαβαίνεις! Μετά θα εξαφανιστούν!
      Καλή εβδομάδα.

      Διαγραφή
  2. Ελένη μου!!!
    Πιο νόστιμο και γλυκό κυριακάτικο καλοσώρισμα δεν θα μπορούσαμε να έχουμε!!!Πόσο ωραία και νόστιμα cupcakes μας προσφέρεις Ελένη μου!!Πόσο πλούσια γεύση έχουν με την άφθονη ποικιλία των υλικών και την απίθανη νοστιμιά της φουντουκόπαστας!!Τούτα τα μικρά κεκάκια θα προσφερθούν σαν κέρασμα οπωσδήποτε στο σπίτι μου και θα γλυκοδωριστούν σε αγαπημένα μου πρόσωπα!Και η ιδέα της βασιλόπιτας είναι πολύ καλή!Μία διαφορετική πρόταση με αριστουργηματική εμφάνιση και ανυπέρβλητη νοστιμιά!!Φιλάκια πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Φωτεινή μου!
      Σε ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά. Κρίμα που δεν μπορώ να σε κεράσω για να τα δοκιμάσεις!
      Έχουν πολύ ωραία γεύση και τα υλικά δένουν μεταξύ τους.
      Για δωράκι τα σκέφτηκα κι εγώ, γι' αυτό σας τα έβαλα σε κουτάκι! Πιστεύω ότι θα είναι πολύ ευπρόσδεκτα.
      Σκέφτομαι πολύ την εκδοχή για βασιλόπιτα και θα τη δοκιμάσω. Θα σας πω.
      Καλή εβδομάδα.
      Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
  3. Εκθαμβωτικά όμορφα και από νοστιμιά; Το φουντούκι και η σοκολάτα είναι από μόνα τους εγγύηση!

    Για βασιλόπιτα, να σου πω Ελένη μου, δεν θα με χάλαγε να μείνουν ως έχουν τα υλικά. Με τη σοκολάτα της και με τα όλα της!

    Καλό απόγευμα να έχετε!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, Ζαμπία μου, σε ευχαριστώ πολύ.
      "Μεταποιώ" κάποιες παλιές συνταγές, σχεδόν ξεχασμένες, και τις ανανεώνω. Πρέπει να τις καταγράψω, γιατί, αν μείνουν σε χαρτάκια, θα χαθούν!
      Μας άρεσε πολύ ο συνδυασμός φουντουκιού και σοκολάτα, γι' αυτό έκανα την πρόταση για βασιλόπιτα. Είπα να αφαιρεθεί η σοκολάτα, γιατί δεν τη συνηθίζουμε στις βασιλόπιτες.
      Αν όμως αρέσει, ας παραμείνει!
      Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα.
      Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
  4. Η εμφάνιση και μόνο σε αφήνει να ξερογλύφεσαι... Φαίνονται τόσο σοκολατένια!!! Μου αρέσει που η συνταγή είναι δύο σε ένα, και cup cakes και βασιλόπιτα! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Sunday, να είσαι καλά!
      Χαίρομαι που σου άρεσαν τα φουντουκένια cupcakes, καθώς και η πρότασή μου.
      Αν δοκιμάσεις για βασιλόπιτα, περιμένω σχόλια.
      Καλή εβδομάδα.
      Φιλάκια.

      Διαγραφή
  5. Διάνα, διάνα, διάνα! Αυτό θέλω, αφράτο κεκάκι με nutela και φουντούκια! Αχ, ευχαριστώ για το κέρασμα και την πρόταση! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Μάρθα!
      Από το σχόλιό σου καταλαβαίνω ότι συμφωνείς απολύτως με τα υλικά που χρησιμοποίησα!
      Το αποτέλεσμα όντως γευστικά ήταν υπέροχο!
      Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!

      Διαγραφή
  6. Φαίνονται τόσο πλούσια στην γεύση! Είμαι σίγουρη οτι είναι κιόλας!Τί μας κάνεις και είμαι και σε δίαιτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Loulou!
      Καλώς ήρθες. Είναι όντως νόστιμα και με πλούσια υφή.
      Αφού είσαι σε δίαιτα, ένα είναι αρκετό! Πρέπει να τα δοκιμάσεις!
      Καλή εβδομάδα.

      Διαγραφή
  7. Πανέμορφα Ελενάκι μου, εκτός που είναι μια γλυκιά απόλαυση για μας, μπορούν ωραιότατα να προσφερθούν και σαν δωράκι τώρα τις γιορτές!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλήμέρα, Έλενα!
      Κι εγώ το σκέφτηκα για δωράκι και νομίζω ότι θα είναι πολύ ευπρόσδεκτο, εκτός από νόστιμο. Η επομένη δόση θα πάει δώρο!
      Καλή εβδομάδα.
      Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
  8. Ουάου!!!

    Αποκάλυψη σήμερα Ελένη μου!! Είναι τόσο φανερά νόστιμα που δεν έχω λόγια.
    Τα υλικά και μόνο αποδεικνύουν τη νοστιμιά τους. Η δε νουτέλα ως επικάλυψη, μας αποτελειώνει.

    Μου αρέσει πολύ και η διακόσμηση που τους έκανες καθώς και η ιδέα που δίνεις για αλλαγή των καραμελόχαρτων με άλλα καινούρια και καθαρά!!

    Φιλιά πολλά! Πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Χρυσαυγή μου!
      Σε ευχαριστώ πολύ για όλα τα όμορφα κι ευγενικά λόγια που έγραψες.
      Όντως έγιναν πολύ νόστιμα, γι' αυτό το λόγο σκέφτηκα τη βασιλόπιτα.
      Η Νουτέλα ήταν μια "αμαρτία" που τα ενέδειξε ακόμα περισσότερο
      Καλή εβδομάδα.
      Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
  9. εξαιρετικά!νοστιμότατα!λαχταριστά!μπράβο σου!καλή σου εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες, Λίλα!
      Σε ευχαριστώ πολύ για το ωραίο σου σχόλιο.
      Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

      Διαγραφή
  10. Τι λαχταριστά, Ελένη μου!!
    Αλλά και το ντεκόρ..
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Στέλλα μου!
      Έγιναν πολύ νόστιμα και ψήθηκαν πολύ γρ'ηγορα. Προτείνω να τα δοκιμάσεις,
      θα αρέσουν στα μικρά σου! Σε ευχαριστώ!
      Φιλάκια.

      Διαγραφή
  11. Καλή σου μέρα Ελένη μου... τέλεια τα κεκάκια σου, νοστιμότατα και άκρως εμφανίσιμα!! Πολύ ωραία ιδέα για μια διαφορετική βασιλόπιτα, πράγματι!!!! Πρωτότυπη και εντυπωσιακή!!!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Κική μου!
      Σε ευχαριστώ πολύ. Πολύ τη σκέφτομαι έτσι τη φετινή βασιλόπιτα, με φουντούκι και λίγη σοκολάτα. Θα δούμε, να είμαστε καλά. Χρειαζόμαστε κάποιες φορές και διαφορετικές γεύσεις από τις παραδοσιακές.
      Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα.
      Φιλάκια.

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα Ελένη! Πολύ λαχταριστά! Να μην ακούσω εγώ για nutella και σοκολάτα και τρέχω!!! Σ'ευχαριστούμε για τη γλυκιά αρχή που μας προσφέρεις γι'αυτή την εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Ελεάννα!
      Η νουτέλα φτιάχνεται από σοκολάτα και φουντούκι, οπότε ταιριάζει με τα υλικά των cupcakes.
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
      Καλό σου βράδυ και καλή εβδομάδα.

      Διαγραφή
  13. πω πω πω Παναγιά μου υπογλυκαιμικό σοκ!!θα πάρω 2-3 για να μου περάσει!
    καλή βδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Πέλα!
      Έλα να σε κεράσω! Είμαστε λίγο μακριά!
      Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα.

      Διαγραφή
  14. Καλημερα Ελενη!
    Φανταστικα κεκακια και η νουτελα απο πανω ολα τα λεφτα! Μου αρεσε η προσθηκη μπισκοτου, θα πρεπει να δινει ιδιαιτερη νοστιμια!
    Πολλα φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Μαρίνα!
      Είπα με την προσθήκη νουτέλας να τα κάνω πιο ενδιαφέροντα και, βέβαια, πιο νόστιμα.
      Και πράγματι έγινανα εξαιρετικά.
      Το μπισκότο τα έκανε πιο αφράτα.
      Καλό βράδυ.
      Φιλάκια.

      Διαγραφή
  15. Εχω σπίτι μου κάτι σοκολατοφάγους άστα να πάνε... Μόλις δουν τούτα κεκάκια θα πρέπει να προχωρήσω και σε άμεση "εκτέλεσή" τους Ελένη μου :-)))
    Νοστιμότατα και με υλικά που προσωπικά θεωρώ εξαιρετικής νοστιμιάς.
    Χαιρετισμούς και φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, καλή μου Πηνελόπη!
      Ευχαρίστως θα κέρναγα τους σοκολατοφάγους σου από αυτά τα νόστιμα κεκάκια και είμαι σίγουρη ότι θα τα τιμούσαν! Γίνονται πανεύκολα.
      Καλό σας βράδυ.
      Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
  16. Ελένη μου δεν έχω λόγια........τέλεια!!!!!!!!Και να χα ένα τώρα!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου, σε ευχαριστώ!
      Κι εγώ πολύ θα ήθελα να μπορούσα να σε κεράσω ένα και περισσότερα!
      Τι κάνει αυτή η απόσταση!
      Καλό σου βράδυ.
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  17. Ελένη μου δείχνουν τέλεια! Πραγματικά λαχταριστά. Η νουτέλα δείχνει πολύ απαλή και βελουδένια και είναι ωραιότατη ιδέα για κάλυψη των cupcakes!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ, Βαγγελιώ μου!
      Η νουτέλα, για να χρησιμοποιηθεί, πρέπει να μείνει εκτός ψυγείου. Τότε μόνο αποκτά ρευστότητα και γίνεται απαλή.
      Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  18. Μακάρι να είχα ένα τώρα με το τσαγακι μου Ελένη.Καλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Κατερίνα!
      Πώς να μπορούσα να σου στείλω, μακάρι να είχα τρόπο, πολύ θα το χαιρόμουν!
      Θα ταίριαζαν πολύ με το τσάι σου ή τον καφέ!
      Καλό βράδυ.

      Διαγραφή