Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

Ανάποδο Κέικ με Κεράσια - Upside Down Cherry Cake

Ένα αφράτο και ζουμερό κέικ με καραμελωμένα κεράσια, σωστό πειρασμό!
Με αλεύρι ολικής αλέσεως και έντονο άρωμα βανίλιας συνοδεύει ιδανικά το απογευματινό καφεδάκι ή ένα ποτήρι παγωμένη βυσσινάδα!
Εάν σερβιριστεί με σπιτικό παγωτό βανίλια, τότε αποκτά άλλη γευστική διάσταση! Δοκιμάστε το!





Τα Υλικά
(Για ταψάκι 24εκ.)

3 αυγά
250γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ολικής αλέσεως
1 κ. γ. baking powder
2 καψουλάκια βανίλιας
100ml φρέσκο γάλα με 2% λιπαρά
100 έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
100γραμ. καστανή ζάχαρη
Μία τσιμπιά αλάτι

2 φλιτζάνια κεράσια, χωρίς κουκούτσια
100γραμ. καστανή ζάχαρη
70γραμ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο, όχι ζεστό

1 κομμάτι λαδόκολλας


Οδηγίες

Βρέχουμε το κομμάτι της λαδόκολλας και καλύπτουμε το ταψάκι εσωτερικά, μέχρι επάνω. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα βάζουμε μέσα σ΄ένα μπολ.

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το baking powder.





Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι ν΄αφρατεύσουν.
Κατόπιν ρίχνουμε σε ροή το ελαιόλαδο και τη βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα. Το μείγμα μας θα γίνει σαν κρέμα.












Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα.











Ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα κεράσια τη ζάχαρη και το βούτυρο, ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο ταψί. Φροντίζουμε να καλύψουν ομοιόμορφα τη βάση του.










Καλύπτουμε τα κεράσια με το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στον 170º C στον αέρα για περίπου μία ώρα.







Όταν ψηθεί, το αναποδογυρίζουμε ζεστό πάνω σε συρμάτινη βάση και αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Κατόπιν το μεταφέρουμε σε πιατέλα, το κόβουμε και το σερβίρουμε μόνο του ή με παγωτό βανίλια.



Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου