Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Δροσερή Πράσινη Σαλάτα με Dressing Μελιού και Μουστάρδας – Fresh Green Salad with Honey and Mustard Dressing

Πανεύκολη, πολύ δροσερή, με χρώμα, νοστιμότατη πράσινη σαλάτα.
Με μερικά κομματάκια τυριού της αρεσκείας μας γίνεται ένα ελαφρύ γεύμα μιας πολύ ζεστής ημέρας.
Σαν σαλάτα είναι ιδανική να συνοδεύσει το ψητό κοτόπουλο ή το ψάρι.
Θα την αγαπήσουν όλοι!







Τα Υλικά

Για τη Σαλάτα

1 μικρή λόλα πράσινη ή σαλάτα
1 μικρή λόλα κόκκινη
½ ματσάκι ή σακουλάκι τρυφερά φύλλα ρόκας
1 μικρό ραντίτσιο
2 αγγουράκια πλυμένα και κομμένα σε λοξές φέτες
10 μικρά αγγουράκια τουρσί, κομμένα στη μέση κατά μήκος
8 λιαστές τομάτες, κομμένες σε λωρίδες
Η ψίχα από 10 καρύδια

Για το Dressing Μουστάρδας

3 κ. σ. απαλή μουστάρδα
1 κ. σ. μέλι
5 κ. σ. χυμός λεμονιού  ή λευκό ξύδι
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

Ενώνουμε μέσα σ΄ένα μπολ τη μουστάρδα, το μέλι και το λεμόνι ή το ξύδι.  Χτυπάμε απαλά με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, λίγο-λίγο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διατηρούμε το dressing στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.





Κόβουμε τις τομάτες και τα αγγουράκια τουρσί.
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα λαχανικά.
Τα κόβουμε με το χέρι ή το ψαλίδι σε μέγεθος μπουκιάς και τα βάζουμε μέσα σ΄ένα μπολ ανάμειξης. Προσθέτουμε και τα αγγουράκια τουρσί.










Πλένουμε τα αγγουράκια και τα κόβουμε σε λοξές φέτες. Διακοσμούμε μία σαλατιέρα με τις φέτες αγγουριού.














Προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά.
Από πάνω ρίχνουμε τις κομμένες λιαστές τομάτες και την 
καρυδόψιχα.






Ραντίζουμε με το dressing και σερβίρουμε.




Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου