Κυριακή, 17 Μαΐου 2015

Παγωτό Στρατσιατέλα με Γιαούρτι - Ice Cream Stratsiatela with Yogurt

Ένα υπέροχο σπιτικό Παγωτό, χωρίς παγωτομηχανή, με ψήγματα πικρής σοκολάτας που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Θα το ετοιμάσουμε σε λιγότερο από μισή ώρα αλλά θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε τουλάχιστον έξι ώρες για να το απολαύσουμε!
Πάντως, όταν το σερβίρουμε, θα καταπλήξουμε και είναι σίγουρο ότι όλοι θα ζητήσουν και δεύτερο σερβίρισμα! Δοκιμάστε το!








Τα Υλικά

1 κουτί φυτική κρέμα Μόρφατ, παγωμένη
1 μεγάλο κουτί γάλα εβαπορέ, παγωμένο
200γραμ. ζαχαρούχο γάλα
300γραμ. γιαούρτι πρόβειο, πλήρες
1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας ή 2 καψουλάκια
100γραμ. νιφάδες κουβερτούρας


Οδηγίες


Βάζουμε τη Μόρφατ στο ψυγείο και το γάλα εβαπορέ στην κατάψυξη, μέχρις ότου αρχίσει να παγώνει.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρύα Μόρφατ μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατεύσουν.
Προσθέτουμε το παγωμένο γάλα εβαπορέ και συνεχίζουμε το χτύπημα για δέκα περίπου λεπτά, μέχρι να γίνει η κρέμα μας πολύ αφράτη.







Ελαττώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το γιαούρτι και τη βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα.







Ρίχνουμε το παγωτό σε στρώσεις μέσα σε μεταλλικό σκεύος με καπάκι, ειδικό για κατάψυξη,  ή σε πλαστικό μπωλ και ενδιάμεσα στις στρώσεις σκορπίζουμε τις νιφάδες κουβερτούρας.




Παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον έξι ώρες!
Πριν το σερβίρουμε, το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.






Καλή επιτυχία!

6 σχόλια:

  1. Λατρεύω το παγωτό Ελένη μου και η σημερινή σου συνταγή είναι λαχταριστή, εύκολη και γρήγορη είναι δε έτσι που το βλέπω και αφράτο αφράτο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας άρεσε πολύ, Κατερίνα μου! Έγινε γρήγορα και ήταν νοστιμότατο!
      Ό τι έπρεπε για το Κυριακάτικο γεύμα ή απόγευμα!
      Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα Ελένη μου!
    Τέλειο το παγωτό σου και πολύ εύκολο. Συμφωνώ μαζί σου γιατί ο συνδυασμός των υλικών που χρησιμοποίησες δίνει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα!!!
    Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Κική μου!
      Άρχισε πλέον η ζέστη και τα σπιτικά παγωτά είναι απαραίτητα! Ιδιαίτερα σαν αυτό που είναι νόστιμο αλλά όχι πολύ γλυκό. Επιδέχεται ακόμα και κάποιο σιρόπι, αν θέλουμε.
      Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  3. ευχαριστουμε Ελενη για την τοσο ωραια συνταγη,
    νοστιμο και πετυχημενο παγωτο χωρις παγωτομηχανη ειναι "must do"!!!
    καλη εβδομαδουλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα!
      Κι εγώ ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και τα ευγενικά σου σχόλια!
      Καλή εβδομάδα!
      Φιλιά

      Διαγραφή