Το καλοκαίρι αγαπάει πολύ τα ανάλαφρα και δροσερά γλυκάκια, όπως ζελέ ή moose, με ελκυστικά χρώματα, υπέροχες γεύσεις και, αν είναι δυνατόν, λίγες θερμίδες. Σημαντικό ρόλο παίζουν και τα φρούτα, ελληνικά ή εξωτικά, που κάνουν τα γλυκά μας λαχταριστά.
Εμείς διαλέγουμε τα χρώματα και τις γεύσεις που μας αρέσουν και δημιουργούμε συνδυασμούς, χάρμα οφθαλμών και γεύσης!
Σας αρέσει το αρωματικό, εξωτικό μάνγκο που είναι πολύ ωφέλιμο;
Αν ναι, τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε την παρακάτω εύκολη και δροσερή συνταγή που θα αρέσει πάρα πολύ.
Τα Υλικά που θα χρειαστούμε(για 3 μεγάλα ή 6 μικρά ποτήρια)
1 μεγάλο μάνγκο
1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χτυπημένη
2/3 του κουτιού γάλα ζαχαρούχο
1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
1 κουταλιά ρούμι
Λίγα μπισκότα πτι μπερ
Λίγο έτοιμο παγωτό, κρέμα ή σοκολάτα
Κερασάκια μαρασκίνο
Λίγο λικέρ φράουλα
Οδηγίες
Καθαρίζουμε το μάνγκο, το οποίο δεν πρέπει να είναι άγουρο ούτε πάρα πολύ ώριμο. Το μισό το κόβουμε μεγάλα κομμάτια και το υπόλοιπο μικρά.
Βάζουμε τα μικρά κομμάτια σε ένα μπολ και τα ραντίζουμε με το ρούμι. Διαλύουμε τη ζελατίνη σε ½ φλιτζανάκι ζεστό νερό.
Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος,
ανακατεύοντας ελαφρά και μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη ζελατίνη.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με έναν αυγοδάρτη ή το μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα, ώστε να αναμειχθούν καλά.
Τέλος προσθέτουμε τα μικρά κομμάτια του μάνγκο και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε την κρέμα σε μεγάλα κολονάτα ποτήρια, ως εξής: στη βάση θρυμματίζουμε ένα μπισκότο, βάζουμε μια μικρή μπάλα παγωτό και συνεχίζουμε με 2 κουταλιές κρέμα. Προσθέτουμε δύο μεγάλα κομμάτια μάνγκο και επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις, χωρίς το μπισκότο.
Τελειώνουμε με 2-3 κομμάτια φρούτο.
Μπορούμε να σερβίρουμε το γλυκό σε μικρότερα ποτήρια ή μπολάκια, χωρίς παγωτό, μόνο με λίγο τριμμένο μπισκότο και κομμάτια φρούτου. Διακοσμούμε με κερασάκια μαρασκίνο για χρώμα, λίγο λικέρ φράουλας και "χιονίζουμε" με λίγη λευκή σοκολάτα.
Η επιλογή είναι δική σας. Όταν τα ετοιμάσουμε όλα (ποτήρια ή μπολ) τα παγώνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Σημείωση
Τα μάνγκο τα ξεφλουδίζουμε με ένα μικρό κοφτερό μαχαιράκι. Αν είναι πολύ ώριμα τραβάμε τη φλοίδα με το χέρι μας κι εκείνη ξεκολλάει πολύ εύκολα.
Αν θέλουμε την κρέμα πιο γλυκιά, προσθέτουμε λίγη άχνη ζάχαρη.
Εμείς χρησιμοποιήσαμε παγωτό σοκολάτα -τι να κάνω, επιθυμία ήταν αυτή!- αλλά πολύ του ταιριάζει το παγωτό με καραμέλα. Βέβαια το σπιτικό παγωτό θα του δώσει εξαιρετική γεύση! Δοκιμάστε το.
Εμείς διαλέγουμε τα χρώματα και τις γεύσεις που μας αρέσουν και δημιουργούμε συνδυασμούς, χάρμα οφθαλμών και γεύσης!
Σας αρέσει το αρωματικό, εξωτικό μάνγκο που είναι πολύ ωφέλιμο;
Αν ναι, τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε την παρακάτω εύκολη και δροσερή συνταγή που θα αρέσει πάρα πολύ.
Τα Υλικά που θα χρειαστούμε(για 3 μεγάλα ή 6 μικρά ποτήρια)
1 μεγάλο μάνγκο
1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χτυπημένη
2/3 του κουτιού γάλα ζαχαρούχο
1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
1 κουταλιά ρούμι
Λίγα μπισκότα πτι μπερ
Λίγο έτοιμο παγωτό, κρέμα ή σοκολάτα
Κερασάκια μαρασκίνο
Λίγο λικέρ φράουλα
Οδηγίες
Καθαρίζουμε το μάνγκο, το οποίο δεν πρέπει να είναι άγουρο ούτε πάρα πολύ ώριμο. Το μισό το κόβουμε μεγάλα κομμάτια και το υπόλοιπο μικρά.
Βάζουμε τα μικρά κομμάτια σε ένα μπολ και τα ραντίζουμε με το ρούμι. Διαλύουμε τη ζελατίνη σε ½ φλιτζανάκι ζεστό νερό.
Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος,
ανακατεύοντας ελαφρά και μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη ζελατίνη.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με έναν αυγοδάρτη ή το μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα, ώστε να αναμειχθούν καλά.
Τέλος προσθέτουμε τα μικρά κομμάτια του μάνγκο και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε την κρέμα σε μεγάλα κολονάτα ποτήρια, ως εξής: στη βάση θρυμματίζουμε ένα μπισκότο, βάζουμε μια μικρή μπάλα παγωτό και συνεχίζουμε με 2 κουταλιές κρέμα. Προσθέτουμε δύο μεγάλα κομμάτια μάνγκο και επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις, χωρίς το μπισκότο.
Τελειώνουμε με 2-3 κομμάτια φρούτο.
Μπορούμε να σερβίρουμε το γλυκό σε μικρότερα ποτήρια ή μπολάκια, χωρίς παγωτό, μόνο με λίγο τριμμένο μπισκότο και κομμάτια φρούτου. Διακοσμούμε με κερασάκια μαρασκίνο για χρώμα, λίγο λικέρ φράουλας και "χιονίζουμε" με λίγη λευκή σοκολάτα.
Η επιλογή είναι δική σας. Όταν τα ετοιμάσουμε όλα (ποτήρια ή μπολ) τα παγώνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Σημείωση
Τα μάνγκο τα ξεφλουδίζουμε με ένα μικρό κοφτερό μαχαιράκι. Αν είναι πολύ ώριμα τραβάμε τη φλοίδα με το χέρι μας κι εκείνη ξεκολλάει πολύ εύκολα.
Αν θέλουμε την κρέμα πιο γλυκιά, προσθέτουμε λίγη άχνη ζάχαρη.
Εμείς χρησιμοποιήσαμε παγωτό σοκολάτα -τι να κάνω, επιθυμία ήταν αυτή!- αλλά πολύ του ταιριάζει το παγωτό με καραμέλα. Βέβαια το σπιτικό παγωτό θα του δώσει εξαιρετική γεύση! Δοκιμάστε το.
Υπέροχη συνταγή, τόσο δροσερή και εξωτική, καταγράφεται για τον ... εξωτικό γιο, πιστεύω θα τον ενθουσιάσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Ελενάκι!
Καλησπέρα, Έλενα. Όντως η συνταγή είναι εξωτική και ελπίζω να αρέσει στο γιο σου, όταν τη δοκιμάσει. Μπορεί να αλλάξει και το παγωτό αλλά να μη βάλει με γεύση μάνγκο, γιατί γίνεται too much που λένε και στο χωριό μου. Φιλάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήσε μεγάλους πειρασμούς μας βάζεις Ελενάκι μου !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτην δροσιά του να έχεις !!!
φιλια πολλά
Γεια και χαρά σου, Μαράκι μου. Έλα να σε κεράσω. Φιλάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφή