Τώρα που αρχίζουν να βγαίνουν τα πρώτα φρέσκα καλοκαιρινά λαχανικά, ας αλλάξουμε τρόπο μαγειρέματος του αγαπημένου μας κοτόπουλου κι ας το συνδυάσουμε με αυτά. Είναι ένας υπέροχος και υγιεινός συνδυασμός που ακόμα και τα μικρά παιδιά, που δεν τρώνε σκέτα λαχανικά, θα το ευχαριστηθούν. Δεν λέω τίποτα για τους μεγάλους!
Τ α Υ λ ι κ ά
600γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια
400γρ. αρακά, φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη τετράγωνα κομμάτια
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη τετράγωνα κομμάτια
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή 4-5 φρέσκα
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονσέρβα
1 κουταλιά ντοματοπολτό
½ ματσάκι πλυμένο και ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό
Λίγη γλυκιά πάπρικα (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι
Ρύζι μπασμάτι ή άλλο βρασμένο (προαιρετικά)
Ο δ η γ ί ε ς
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κυβάκια του κοτόπουλου, μέχρις ότου αρχίσουν να ροδίζουν.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, την πάπρικα και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το σοτάρισμα, 4΄με 5΄.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, τον αρακά, αλατοπίπερο, 1 ποτήρι καυτό νερό και τον ντοματοπελτέ.
Σιγοβράζουμε το φαγητό για 30΄με 35΄. Όταν κοτόπουλο και λαχανικά έχουν βράσει, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τον άνηθο ή το μαϊντανό, λίγο ακόμα ζεστό νερό, αν χρειάζεται και βράζουμε το φαγητό για άλλα 10΄.
Στο τέλος δεν πρέπει να έχει μείνει πολλή σάλτσα.
Το συνοδεύουμε με ρυζάκι άσπρο ή χρωματισμένο και αρωματισμένο με λίγο κρόκο Κοζάνης. Καλή όρεξη!
Τ α Υ λ ι κ ά
600γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια
400γρ. αρακά, φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη τετράγωνα κομμάτια
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη τετράγωνα κομμάτια
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή 4-5 φρέσκα
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονσέρβα
1 κουταλιά ντοματοπολτό
½ ματσάκι πλυμένο και ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό
Λίγη γλυκιά πάπρικα (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι
Ρύζι μπασμάτι ή άλλο βρασμένο (προαιρετικά)
Ο δ η γ ί ε ς
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κυβάκια του κοτόπουλου, μέχρις ότου αρχίσουν να ροδίζουν.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, την πάπρικα και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το σοτάρισμα, 4΄με 5΄.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, τον αρακά, αλατοπίπερο, 1 ποτήρι καυτό νερό και τον ντοματοπελτέ.
Σιγοβράζουμε το φαγητό για 30΄με 35΄. Όταν κοτόπουλο και λαχανικά έχουν βράσει, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τον άνηθο ή το μαϊντανό, λίγο ακόμα ζεστό νερό, αν χρειάζεται και βράζουμε το φαγητό για άλλα 10΄.
Στο τέλος δεν πρέπει να έχει μείνει πολλή σάλτσα.
Το συνοδεύουμε με ρυζάκι άσπρο ή χρωματισμένο και αρωματισμένο με λίγο κρόκο Κοζάνης. Καλή όρεξη!
Ωραιότατο και υγιεινό! Όλο χρώματα όπως βλέπω! Τα αρώματα τα φαντάζομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩχ, αμάν, αμάν!!!! σλουρπ!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό ΣΚ.
Με τόσα νόστιμα υλικά που έβαλες, είναι δυνατόν να μην είναι νόστιμο??
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χεράκια σου!
Φιλιά Ελενάκι!
Να σου πω καλώς όρισες; Σήμερα έλαβα το βιβλίο και σε ευχαριστώ και πάλι.Να είσαι καλά και να απολαμβάνεις τα....ταξίδια σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Αγγελκή, χαίρομαι που σε ξαναβρέθηκες. Να είσαι καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα, Γαστεροπλήξ. Χαίρομαι που σου άρεσε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενάκι, ελπίζω να πήρες μεριδούλα!!! Φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήParakelse, να είσαι καλά, που σου άρεσε το βιβλίο. Καλές δημιουργίες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμο, το κοτόπουλο ταιριάζει υπέροχα με αρακά, μπάμιες και φασολάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμορφο πιάτο
Συμφωνώ μαζί σου Manousina, το κοτόπουλο αποκτά μια πιο όμορφη γεύση και φαίνεται πιο καλοκαιρινό. Καλό σου βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφή