Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγάκι με ποικιλία νόστιμων λαχανικών που έχουν μεγαλώσει κάτω από τον ήλιο και όχι σε θερμοκήπιο, πολύχρωμο και υγιεινό. Αν τα λαχανικά είναι και βιολογικά ή φιλικό δώρο από την επαρχία (τύχη λαμπρή!), τότε γίνεται εκπληκτικά νόστιμο.
Όση ώρα ψήνεται στο φούρνο, πλημμυρίζει το σπίτι με αρώματα καλοκαιριού!
Μας αφήνει και πλήρη ελευθερία, διότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό τι λαχανικά μας αρέσουν ή να αξιοποιήσουμε ό τι έχει απομείνει στο ψυγείο μας σε μικρή ποσότητα.
Τα Υλικά
5 πατάτες μεσαίες
4 κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες φλάσκες
2 πιπεριές (κόκκινες ή πράσινες ή κίτρινες)
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
500 γρ. ντομάτες
Αλάτι και πιπέρι
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Οδηγίες
Καθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε ροδέλες και τα βάζουμε σε ταψί ή πυρέξ.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το μαϊντανό και τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και χονδροκομμένες. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το λάδι και ένα ποτήρι ζεστό νερό. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 45΄. Στη συνέχεια το ξεσκεπάζουμε, κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 180ο και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά (30-45΄).
Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Προσέχουμε όμως στο τέλος να μείνει το φαγητό με το λαδάκι και τη σαλτσούλα του.
Το σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε με τυρί φέτα.
Καλή όρεξη!
Όση ώρα ψήνεται στο φούρνο, πλημμυρίζει το σπίτι με αρώματα καλοκαιριού!
Μας αφήνει και πλήρη ελευθερία, διότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό τι λαχανικά μας αρέσουν ή να αξιοποιήσουμε ό τι έχει απομείνει στο ψυγείο μας σε μικρή ποσότητα.
Τα Υλικά
5 πατάτες μεσαίες
4 κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες φλάσκες
2 πιπεριές (κόκκινες ή πράσινες ή κίτρινες)
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
500 γρ. ντομάτες
Αλάτι και πιπέρι
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Οδηγίες
Καθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε ροδέλες και τα βάζουμε σε ταψί ή πυρέξ.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το μαϊντανό και τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και χονδροκομμένες. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το λάδι και ένα ποτήρι ζεστό νερό. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 45΄. Στη συνέχεια το ξεσκεπάζουμε, κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 180ο και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά (30-45΄).
Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Προσέχουμε όμως στο τέλος να μείνει το φαγητό με το λαδάκι και τη σαλτσούλα του.
Το σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε με τυρί φέτα.
Καλή όρεξη!
Ολα τα λεφτα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟλα τα λεφτα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπο τα πιο ωραία φαγητά του καλοκαιριού! καλημέρα Ελένη :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενάκι μου, πριν απλώσω το χέρι μου και σερβιριστώ από το νοστιμότατο καλοκαιρινό φαγάκι σου, θέλω να σε ευχαριστήσω πολύ πολύ για το υπέροχο δώρο σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο παρέλαβα, ήδη έχω αρχίσει την ... μελέτη, μου αρέσει πάρα πάρα πολύ, ελπίζω σύντομα να σας έχω κέρασμα γλυκό από εκεί!
Φιλάκια!
Υπερκαλοκαιρινό φαγάκι...με φέτα και φρέσκο ψωμάκι...σκέτη απόλαυση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήBenikow place, χαίρομαι που σου άρεσε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ Αφροδίτη μου, όλο καλοκαιρινά αρώματα. Φιλάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενάκι χαίρομαι που επί τέλους ήρθε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρε μεριδούλα ή περισσότερο! Φιλάκια πολλά.
Pansofix, ευτυχώς που στην Ελλάδα το καλοκαίρι είναι γενναιόδωρο. Καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο καλοκαιρινό φαγητό, μου αρέσει πολύ στο τελείωμα να προσθέτω φέτα και να το τρώω με νόστιμο ψωμάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο λατρεύω αυτό το φαγητό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα
Καλή εβδομάδα και σ' εσένα Αστέρι.
ΑπάντησηΔιαγραφή