Τ α Υ λ ι κ ά
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα, χλιαρό
4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
4 κουταλάκια baking powder
Το ξύσμα και ο χυμός από ένα πορτοκάλι
Μερικά ασπρισμένα αμύγδαλα και ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση ή σοκολάτα
Ο δ η γ ί ε ς
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο για 10΄.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα–ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα και αργότερα το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στο τέλος προσθέτουμε τμηματικά το γάλα και το αλεύρι.
Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί διαμέτρου 25 εκ. Και το πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι. Τοποθετούμε το κέικ μέσα στο ταψί και διακοσμούμε με ασπρισμένα αμύγδαλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° και μετά στους 175° για μία ώρα. Βυθίζουμε μέσα ένα μαχαίρι ελέγχουμε, αν είναι έτοιμο. Ξεφορμάρουμε το κέικ πάνω σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού κρυώσει, τοποθετούμε σε πιατέλα και διακοσμούμε με ζάχαρη άχνη ή λιωμένη σοκολάτα.
Χαρούμενη κι ευτυχισμένη Πρωτοχρονιά με υγεία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου