Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

Εύκολη Τούρτα με Σαβαγιάρ

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection

Είναι μια πραγματικά εύκολη τούρτα ψυγείου με τα βασικά υλικά της Τιραμισού αλλά με γεύση σοκολάτας, γιατί μας αρέσει πολύ. Δεν είναι πολύ γλυκιά και ταιριάζει θαυμάσια με ζεστό απογευματινό καφέ. Δέχεται και κεράκια («Χρόνια πολλά, Τάκη, να τα εκατοστήσεις»!) και όταν κοπεί και σερβιριστεί, εξαφανίζεται αμέσως!





Τ α Υ λ ι κ ά

24 μπισκότα σαβαγιάρ
1 σαντιγύ Morfat
1 ζαχαρούχο γάλα
1 κεσεδάκι τυρί μασκαρπόνε
3-4 κουταλιές σκόνη άγλυκο κακάο
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
2 φλιτζάνια γαλλικός καφές ή ζεστή σοκολάτα (χωρίς ζάχαρη)
1-2 κουταλιές νες καφέ
½ φλιτζάνι άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
Μικρά σοκολατάκια ή κομματάκια σοκολάτας για διακόσμηση

Ο δ η γ ί ε ς

Χτυπάμε στο μίξερ τη Μόρφατ με το ζαχαρούχο γάλα, έως ότου γίνουν μια αφράτη κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε κουταλιές - κουταλιές το τυρί (να είναι μαλακό, εκτός ψυγείου) και συνεχίζουμε το χτύπημα. Όταν αναμειχθούν τα υλικά, προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε για λίγο την κρέμα στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε τον καφέ φίλτρου και φέρνουμε όλα τα υλικά κοντά μας. Ρίχνουμε τον γαλλικό καφέ ή τη σοκολάτα με το νες καφέ και το γάλα σε ένα μικρό πυρέξ και ανακατεύουμε. Βουτάμε ένα-ένα 12 σαβαγιάρ για ελάχιστα λεπτά μέσα στον καφέ και τα στρώνουμε σε μια μακρόστενη πιατέλα. Από πάνω απλώνουμε το 1/3 της κρέμας με το κακάο και ισιώνουμε.

Επαναλαμβάνουμε με μια δεύτερη στρώση 12 σαβαγιάρ και κρέμας. Με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτουμε και τα πλάγια του γλυκού.

Με ένα πηρούνι χαράσουμε την επιφάνεια της τούρτας και διακοσμούμε με ό,τι υλικό έχουμε στο σπίτι ή μας αρέσει.

Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 5 τουλάχιστον ώρες. Τη σερβίρουμε κομμένη μακρόστενα κομμάτια.

TIPS

  • Μπορούμε να μην προσθέσουμε κακάο σε ολόκληρη την κρέμα αλλά μόνο στη μισή, με την οποία θα καλύψουμε το γλυκό.
  • Η Μόρφατ καλό είναι να έχει μπει λίγες ώρες στο ψυγείο, πριν τη χρησιμοποιήσουμε, διότι αφρατεύει ευκολότερα αλλά το τυρί να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. 
  • Ο καφές ή σοκολάτα πρέπει να έχουν κρυώσει, πριν τα αναμείξουμε με το γάλα, γιατί θα λιώσουν υα μπισκότα.

2 σχόλια:

  1. Ουάου!!Αυτή η συνταγή πρέπει να ετοιμαστεί πάραυτα!!Αν και το τιραμισού ,παραδοσιακά,δεν φτιάχνεται με σαντιγύ και ζαχαρούχο,αλλά με μασκαρπόνε και αυγά,χτυπημένα με ζάχαρη.Η κρέμα της τούρτας αυτής μάλλον θα είναι κολασμένη.Ευχαριστώ!
    Έρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα, Έρη!
      Αυτό το γλυκό δεν είναι τιραμισού, υπάρχει άλλη συνταγή! Το μασκαρπόνε μπήκε για να ενισχύσει τη γεύση και όντως το πέτυχε! Κάνουμε πολλές φορές και τους πειραματισμούς μας!
      Όντως έγινε πολύ νόστιμη τούρτα και στήθηκε πανεύκολα.
      Κι εγώ ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο.

      Διαγραφή