Τα υπόλοιπα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι σχεδόν τα ίδια, εκτός βέβαια από το τυρί και τα αυγά που τα παραλείπoυμε σε περίοδο νηστείας.
Λοιπόν, βάζω τους κεφτέδες, βάζετε εσείς το ουζάκι;.
Τ α Υ λ ι κ ά
1 κιλό κολοκύθια
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κλωναράκια φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1-2 αυγά
1 φλιτζάνι σκληρό τυρί τριμμένο
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αλάτι και πιπέρι
Λοιπόν, βάζω τους κεφτέδες, βάζετε εσείς το ουζάκι;.
Τ α Υ λ ι κ ά
1 κιλό κολοκύθια
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κλωναράκια φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1-2 αυγά
1 φλιτζάνι σκληρό τυρί τριμμένο
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αλάτι και πιπέρι
Επί πλέον
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή καλαμποκάλευρο
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Ο δ η γ ί ε ς
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή καλαμποκάλευρο
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Ο δ η γ ί ε ς
Πλένουμε τα κολοκύθια, τα τρίβουμε με χονδρό τρίφτη και τα βάζουμε στο τρυπητό με 1 κουταλιά αλάτι για να στραγγίσουν τα υγρά τους. (Τα πιέζουμε μέσα στο τρυπητό για να φύγουν περισσότερα υγρά).
Προσθέτουμε και άλλο αλεύρι, αν χρειάζεται, για να γίνει το μείγμα πηχτό αλλά όχι σφιχτό.
Παίρνουμε γεμάτες κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι. Με αλευρωμένα χέρια πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, που πρέπει να είναι μαλακοί.
Τους τηγανίζουμε αμέσως σε ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές, μέχρις ότου ροδίσουν και γίνουν τραγανοί. Σερβίρονται ζεστοί.
Ηρθα κι έφερα και ουζάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣούπερ οι κολοκυθοκεφτέδες σου, αλλά περιμένουμε και την συνταγή με την κιτρινη κολοκύθα!!
Καλό σου απόγευμα!!
Ελένη δεν βλεπω πουθενά κάποιο μέιλ σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτείλε μου όποτε βρεις καιρό ένα μέιλ στο syntageskardias@yahoo.com ήθελα κάτι να σε ρωτήσω.
Σε ευχαριστώ!
Έλενα σου έγραψα ήδη από προσωπικό μου λογαριασμό. Τα λέμε.
ΑπάντησηΔιαγραφή