Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

Κολοκυθοκεφτέδες

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Οι χορτοκεφτέδες γενικά μου αρέσουν πάρα πολύ. Τους κολοκυθοκεφτέδες της συνταγής τους έμαθα στην Αθήνα. Στην πατρίδα μου αξιοποιούσαμε την μεγάλη κίτρινη κολοκύθα τριμμένη που κάνει κι αυτή εκπληκτικούς κεφτέδες και όχι μόνο. Προσεχώς θα σας δώσω αυτή την εκδοχή, μόλις βρω καλή κολοκύθα. Τα υπόλοιπα υλικά που χρησιμοποιούσαμε είναι σχεδόν τα ίδια, εκτός βέβαια από από το τυρί και τα αυγά που τα παραλείπαμε σε περίοδο νηστείας.
Λοιπόν, βάζω τους κεφτέδες, βάζετε εσείς το ουζάκι;.





Τ α Υ λ ι κ ά

1 κιλό κολοκύθια
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κλωναράκια φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1-2 αυγά
1 φλιτζάνι σκληρό τυρί τριμμένο
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αλάτι και πιπέρι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Ο δ η γ ί ε ς

Πλένουμε τα κολοκύθια, τα τρίβουμε με χονδρό τρίφτη και τα βάζουμε στο τρυπητό με 1 κουταλιά αλάτι για να στραγγίσουν τα υγρά τους. (Τα πιέζουμε μέσα στο τρυπητό για να φύγουν περισσότερα υγρά).

Βάζουμε τα κολοκύθια σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, τα κρεμμύδια, τα αυγά χτυπημένα, το τυρί, το πιπέρι και λίγο αλάτι - η ποσότητα του αλατιού εξαρτάται από το πόσο αλμυρό είναι το τυρί που χρησιμοποιήσαμε – και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και άλλο αλεύρι, αν χρειάζεται, για να γίνει το μείγμα πηχτό αλλά όχι σφιχτό.

Παίρνουμε γεμάτες κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι. Με αλευρωμένα χέρια πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, που πρέπει να είναι μαλακοί.

Τους τηγανίζουμε αμέσως σε ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές, μέχρις ότου ροδίσουν και γίνουν τραγανοί. Σερβίρονται ζεστοί.

3 σχόλια:

  1. Ηρθα κι έφερα και ουζάκι!!!
    Σούπερ οι κολοκυθοκεφτέδες σου, αλλά περιμένουμε και την συνταγή με την κιτρινη κολοκύθα!!
    Καλό σου απόγευμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελένη δεν βλεπω πουθενά κάποιο μέιλ σου.
    Στείλε μου όποτε βρεις καιρό ένα μέιλ στο syntageskardias@yahoo.com ήθελα κάτι να σε ρωτήσω.
    Σε ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλενα σου έγραψα ήδη από προσωπικό μου λογαριασμό. Τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή