Ένα παραδοσιακό φαγητό, πολύ νόστιμο, που ξεκινάει από την κατσαρόλα, ολοκληρώνεται στο φούρνο και καταλήγει στο πιάτο μας. Συνοδεύεται από τριμμένο τυράκι, κατά προτίμηση Ελληνικό.
Υ λ ι κ ά
1,5 κιλό αρνάκι
500 γρ. χυλοπίτες μικρές
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2μέτρια ξερά κρεμμύδια τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
400 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
αλάτι, πιπέρι
ζεστό νερό (όσο χρειαστεί)
Ο δ η γ ί ε ς
Πλένουμε, σκουπίζουμε και κόβουμε το αρνάκι σε μερίδες.
Kαθαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα τρίβουμε.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε ή τις περνάμε από το μπλέντερ.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ροδίζουμε ελαφρά το αρνάκι από όλες τις πλευρές.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για να μαραθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
Συμπληρώνουμε ζεστό νερό ( η σάλτσα να είναι περίπου 1 ½ λίτρο) και αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε προσεκτικά στο ταψί το κρέας με τη σάλτσα του, προσθέτουμε τις χυλοπίτες, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα. Μετά το ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε ελαφρά και ψήνουμε λίγο ακόμα, έως ότου αρχίσει να ροδίζει η επιφάνεια.
(Ελέγχουμε πάντα την ποσότητα της σάλτσας προσθέτοντας ζεστό νερό, για να μην ξεραθεί το ζυμαρικό).
Σερβίρουμε ζεστό.
Υ λ ι κ ά
1,5 κιλό αρνάκι
500 γρ. χυλοπίτες μικρές
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2μέτρια ξερά κρεμμύδια τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
400 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
αλάτι, πιπέρι
ζεστό νερό (όσο χρειαστεί)
Ο δ η γ ί ε ς
Πλένουμε, σκουπίζουμε και κόβουμε το αρνάκι σε μερίδες.
Kαθαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα τρίβουμε.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε ή τις περνάμε από το μπλέντερ.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ροδίζουμε ελαφρά το αρνάκι από όλες τις πλευρές.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για να μαραθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
Συμπληρώνουμε ζεστό νερό ( η σάλτσα να είναι περίπου 1 ½ λίτρο) και αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε προσεκτικά στο ταψί το κρέας με τη σάλτσα του, προσθέτουμε τις χυλοπίτες, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα. Μετά το ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε ελαφρά και ψήνουμε λίγο ακόμα, έως ότου αρχίσει να ροδίζει η επιφάνεια.
(Ελέγχουμε πάντα την ποσότητα της σάλτσας προσθέτοντας ζεστό νερό, για να μην ξεραθεί το ζυμαρικό).
Σερβίρουμε ζεστό.
Καλησπερα Ελεν...Ξελυγωθηκα με το αρνακι σου!!!!!Ειναι μουρλια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη συνεχεια,με εκτιμηση Μαρα!
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Μάλλον νηστεύεις και καλά κάνεις. Εγώ όλο και προσπαθώ αλλά όχι πάντα με επιτυχία.
ΑπάντησηΔιαγραφή