Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

Χορτοκεφτέδες Καλοκαιρινοί – Summer Vegetable Fritters


Τα καλοκαιρινά βραδάκια θέλουν την καλή παρέα των φίλων μας για να ζωντανεύσουν ξανά τα μπαλκόνια και τις βεράντες μας!
Ας μην παραγγείλουμε φαγητό απ΄έξω αλλά ας φτιάξουμε να προσφέρουμε μερικά εύκολα και νόστιμα καλοκαιρινά μεζεδάκια. Θα τα ευχαριστηθούμε όλοι πάρα πολύ. 

Ας προσφέρουμε λαχταριστούς κι αφράτους χορτοκεφτέδες, χωρίς αυγό ή τυριά, μόνο με φρέσκα καλοκαιρινά υλικά, που με την πρώτη μπουκιά θα απελευθερώσουν τα αρώματά τους! Αφθονούν αυτή την εποχή οι μελιτζάνες, οι τομάτες είναι ώριμες και ο βασιλικός πολύ αρωματικός, για ν΄αποτελέσουν την πρώτη ύλη.
Δικοί σας!





Τα Υλικά

2 μελιτζάνες φλάσκες
2 μέτριες πατάτες
2 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια
2 μέτριες τομάτες, όχι πολύ ώριμες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη στην πρέσα
1 κ. σ. ψιλοκομμένος δυόσμος
1 κ. σ. ψιλοκομμένος βασιλικός
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Επί πλέον
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το πανάρισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες


Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις ξεφλουδίζουμε τρίβουμε σε χονδρό τρίφτη ή στο μούλτι.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα τρίβουμε με τον ίδιο τρόπο.
Ξεφλουδίζουμε τις τομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε μικρά κυβάκια. Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σ΄ένα μπολ.








Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αρωματικά, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι και ανακατεύουμε ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.











Το μείγμα είναι αρκετά μαλακό.













Ρίχνουμε το αλεύρι μέσα σε ένα δίσκο, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα των κεφτέδων και τους αλευρώνουμε.











Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε λίγους κεφτέδες με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Φροντίζουμε να είναι αρκετά αραιά και να μην κολλάνε μεταξύ τους.










Τους τηγανίζουμε μερικά λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και τους βγάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.







Τους σερβίρουμε ζεστούς.


Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου