Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Κέικ με Mέλι

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Η καλή μέρα αρχίζει να φαίνεται από το πρωί! Να, λοιπόν, ένα κέικ που αποτελεί μια ιδανική πρόταση για ένα υγιεινό και μυρωδάτο πρωινό, για καλημέρα, λίγο βέβαια old fashioned(!), δηλαδή χωρίς βούτυρο και κρέμες. Είναι όμως πολύ νόστιμο και συνοδεύει άριστα τον καφέ μας, το τσάι ή το φρέσκο χυμό αλλά ταιριάζει εξαιρετικά με τυρί κρέμα και μέλι ή μαρμελάδα πορτοκάλι ή μήλο. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.
 






Τ α Υ λ ι κ ά

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι σόδα
1 φλιτζάνι μέλι
1/2 του φλιτζανιού ελαιόλαδο ή άλλο λάδι
3 αυγά χτυπημένα
4 κουταλιές γάλα
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
Χυμός μισού πορτοκαλιού και λίγο ξύσμα
Λίγο φυτικό βούτυρο για τη φόρμα
Λίγη λευκή σοκολάτα


Ο δ η γ ί ε ς

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Ζεσταίνουμε το μέλι με το λάδι σε σιγανή φωτιά και ανακατεύoυμε, ώσπου το λάδι να απορροφηθεί από το μέλι. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη καλά. Όταν έχουν γίνει κρέμα προσθέτουμε το γάλα και στο τέλος το μέλι με το λάδι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Διαλύουμε στο χυμό πορτοκαλιού τη σόδα, προσθέτουμε το ξύσμα και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών. Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. (Αν το αλεύρι μας είναι δυνατό, δεν το βάζουμε όλο για να μην γίνει το μείγμα πολύ πηχτό). Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ρίχνουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε το κέικ περίπου 50-60 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο, δοκιμάζοντας με ένα μαχαίρι αν είναι έτοιμο. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια συρμάτινη σχάρα. Το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και το γαρνίρουμε με λιωμένη λευκή σοκολάτα και πολύχρωμη τρούφα. Το καταναλώνουμε φρέσκο.

11 σχόλια:

  1. H συνταγή σου είναι πολύ όμορφη γιατί έχει μέλι και λάδι! Άσε τα ωραιότατα μπαχαρικά και μυρωδικά! Θα την δοκιμάσω άμεσα! Ευχαριστώ!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα, είναι η πρώτη μου επίσκεψη στο μπλογκ σου και μου τράβηξε την προσοχή η συνταγή σου για το κέικ με το μέλι, λέω να τη δοκιμάσω και θα σου πω.
    Καλό μήνα σου εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελενάκι το κεκάκι σου δεν ξέρω αν είναι old fashioned, είναι όμως σίγουρα πολύ εντυπωσιακό και φαίνεται πολύ νόστιμο και μυρωδάτο!
    Φιλάκια, καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό μήνα και σε σένα Αγγελική. Περιμένω σχόλια για το κέικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καώς ήρθες Κατερίνα και καλό μήνα. Ευπρόσδεκτα τα σχόλια
    ά σου. Θα χαρώ πολύ να τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ πολύ Έλενά μου. Καλό μήνα και πολλά φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρεπει να ειναι νοστιμοτατο με τετοια υλικα...μπραβο,γεια στα χερια σου.Καλη σου μερα,καλο μηνα και καλως σε βρηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γωγούλα, καλό μήνα και σ' εσένα. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Πολύ χαίρομαι που βρήκες το blog μου κι ελπίζω να τα λέμε συχνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. katapliktiki syntagh!! molis thn eftiaksa kai to faga olo monh mou!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. X-FX καλώς ήλθες και σε ευχαριστώ πολύ που με ενημέρωσες. Σου εύχομαι να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή