Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Μουστοκούλουρα Τραγανά - Must Cookies

Τραγανά, πραγματικά μουστοκούλουρα, από καλά βρασμένο και καθαρισμένο μούστο. Φαίνονται σκληρά εξωτερικά αλλά τρίβονται και διαλύονται στο στόμα. Αρωματισμένα με κανέλα και γαρίφαλα, είναι ιδανικά για το απογευματινό μας καφεδάκι ή το τσάι.






Τώρα που νηστεύουμε είναι ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τυχόν μούστο που διατηρήσαμε στην κατάψυξη και να φτιάξουμε υπέροχα κουλουράκια.
Τίποτα καλύτερο δεν υπάρχει από τα σπιτικά κουλουράκια!
Γίνονται αρκετά και επιβάλλεται να τα μοιραστούμε με αγαπημένους φίλους! Δοκιμάστε τα!





Τα Υλικά

1 ½ φλιτζάνι μούστος, καλά βρασμένος και καθαρισμένος
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, καλής ποιότητας
1 φλιτζάνι μπράντι
⅔ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη (Εάν ο μούστος είναι αρκετά γλυκός, ελαττώνουμε την ποσότητα της ζάχαρης)
2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
3 κ. σ. χυμός πορτοκαλιού
1 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
½ κ. γλ. τριμμένα γαρίφαλα
1 κιλό αλεύρι βιολογικό αλεύρι Ζέας 

3 φύλλα αντικολλητικού χαρτιού

Οδηγίες

Μέσα σ' ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι για να γίνει αφράτο.

Σ’ ένα άλλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και τα αναμειγνύουμε με έναν αυγοδάρτη, μέχρις ότου λιώσει η ζάχαρη.










Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού, την προσθέτουμε στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε.
















Κατόπιν, σταδιακά, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας κυκλικά, για τα απορροφήσει τα υγρά.














Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι, όταν η ζύμη μας γίνει μαλακή και εύπλαστη κι ας κολλάει λίγο στα χέρια μας.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.









Πλάθουμε τα κουλουράκια κοτσιδάκια ή όποιο άλλο σχήμα μας αρέσει και τα τοποθετούμε μέσα σε ρηχά ταψιά φούρνου, στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί.







Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170º C, στον αέρα, για 20 περίπου  λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας.
Όταν ψηθούν, τα ξεφουρνίζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και μετά τα μετακινούμε.
Γίνονται αρκετά, φτάνουν να δοκιμάσει όλη η οικογένεια και περισσεύουν!
Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου