Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020

Τρουφάκια με Μπισκότα Oreo - Chocolate Truffles with Oreo


Η σοκολάτα είναι ένα απίστευτα δημοφιλές προϊόν διατροφής, το οποίο εκατομμύρια άνθρωποι απολαμβάνουν καθημερινά και μερικοί το λατρεύουν υπερβολικά! Είναι αλήθεια ότι η γεύση της είναι μοναδική και πολύ εθιστική.


Η σοκολάτα φτιάχνεται από τους σπόρους του τροπικού κακαόδενδρου (Theobroma) και ήλθε στην Ευρώπη μετά την ανακάλυψη της Αμερικής.
Οι Αζτέκοι χρησιμοποιούσαν τριμμένους τους καρπούς του κακάο και παρασκεύαζαν ένα ρόφημα που το ονόμαζαν "Choclatl".
Το ρόφημα αυτό, το έπιναν ζεστό, αφού του πρόσθεταν και άλλα μπαχαρικά, και το θεωρούσαν δυναμωτικό και το καλύτερο φάρμακο για κάθε αρρώστια!

Για πρώτη φορά σοκολάτα σε στερεά μορφή παρασκεύασε το παραδοσιακό μαγαζί του Λονδίνου "Ο Μύλος του Καφέ", που το 1674 παρουσίασε σοκολατένια ραβδάκια "αλά ισπανικά"



Σήμερα έρευνες υποστηρίζουν ότι η σοκολάτα έχει καρδιαγγειακά οφέλη. Μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου ή να αποτρέψει βλάβες στα νευρικά μονοπάτια που βρέθηκαν σε ασθενείς, με νόσο του Αλτσχάιμερ!
Μήπως οι Ατζέκοι είχαν τελικά δίκαιο;




Τα Υλικά
(Για 30 περίπου τρουφάκια)

3 πακέτα μικρά μπισκότα Oreo Original (3x154g.) με λευκή κρέμα
300γραμ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

Επικάλυψη
250γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
180γραμ. άσπρη σοκολάτα
2 κ. σ. ελαιόλαδο

Επί πλέον
Λίγη τρούφα σοκολάτας
Ένα φύλλο λαδόκολλας
Χαρτάκια για τρουφάκια
Ένα ζευγάρι γάντια μιας χρήσεως


Οδηγίες

 



Μέσα σ΄ένα μπολ σπάμε με το χέρι μας τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.














Προσθέτουμε το καραμελωμένο γάλα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.











Φοράμε τα γάντια και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
Βάζουμε τα τρουφάκια για μία ώρα στο ψυγείο.








 



Σε μπεν μαρί λιώνουμε τις σοκολάτες με το ελαιόλαδο.
Βγάζουμε τα τρουφάκια από το ψυγείο και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τα βουτάμε στις λιωμένες σοκολάτες. 










Περιμένουμε λίγο να στραγγίσει η σοκολάτα και μετά τα τοποθετούμε μέσα σ’ ένα δίσκο, στρωμένο με λαδόκολλα. 
Πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας.






Όταν σταθεροποιηθεί η επικάλυψη, τα τοποθετούμε μέσα σε χαρτάκια.
Είναι έτοιμα να τα απολαύσετε, να τα κεράσετε ή να τα δωρίσετε σε αγαπημένους φίλους!



Καλή επιτυχία!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου