Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2019

Cookies με Πουρέ Κολοκύθας - Pumpkin Cookies


Με τη χρυσή σάρκα της γλυκοκολοκύθας κι αν έχουμε φτιάξει πίτες, γλυκές ή αλμυρές, τάρτες και αλμυρά κεφτεδάκια. Όλα είναι εξαιρετικά και γευστικότατα!



Ας χρησιμοποιήσουμε τον πουρέ της και σε πανεύκολα, πολύ αρωματικά και νοστιμότατα μπισκότα, χωρίς αυγά και βούτυρο αλλά με υλικά που όλες έχουμε στο σπίτι. Δικά σας!


Τα Υλικά

250γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1 κ. γλ. baking powder
1 κ. γλ. τριμμένη κανέλα Κεϋλάνης
½ κ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
½ κ. γλ. αλάτι
100γραμ. ζάχαρη
100γραμ. ελαιόλαδο
150γραμ. πουρές κολοκύθας (βρασμένη και καλά στραγγισμένη)
½ κ. γλ. απόσταγμα βανίλιας
100γραμ. σταφίδες ξανθές ή μαύρες, βιολογικές



Οδηγίες




Πλένουμε τις σταφίδες και τις στεγνώνουμε καλά πάνω σε χαρτί κουζίνας.








Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με το αλάτι και το baking powder.








Μέσα σ΄ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα σύρμα, μέχρι να λιώσει λίγο η ζάχαρη.












Προσθέτουμε τη σόδα, τις σταφίδες και τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε τα υλικά.














Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα, μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη.












Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης, τα πλάθουμε στρογγυλά και τα τοποθετούμε μέσα σε ρηχό ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Πατάμε κάθε μπισκότο με ένα πιρούνι.












Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160º C στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν αλλά να μείνουν λίγο μαλακά.




Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα και μετά τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί μπισκότων.






Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου