Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Σούπα Κίτρινης Κολοκύθας – Pumpkin Soup


Στην εποχή της κίτρινης κολοκύθας οι περισσότεροι συνηθίζουμε να φτιάχνουμε μόνο κολοκυθόπιτα ή αρωματικούς κολοκυθοκεφτέδες!
Όμως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το χρυσαφένιο υλικό, δώρο του καλοκαιριού, για γέμιση σε τάρτες ή μέσα στο μείγμα ενός κέικ ή ακόμα να τολμήσουμε κι ένα υπέροχο και πολύ εμφανίσιμο γλυκό κουταλιού!

Όταν όμως ο καιρός αρχίζει να κρυώνει ξαναθυμόμαστε τις ζεστές και θρεπτικές σούπες που είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα ή για πρώτο πιάτο.




Εκτός από τις κλασικά σούπες που όλοι έχουμε συνηθίσει, σας προτείνω να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή με κίτρινη κολοκύθα, χωρίς επί πλέον γλυκαντικά ή κρέμα γάλακτος. Είναι πολύ νόστιμη και αρωματική και είμαι βεβαία ότι θα ενθουσιαστείτε!



Τα Υλικά
(Για τρία μπολ)

2 κ. σ. ελαιόλαδο
400γραμ. κίτρινη κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
1 μέτρια πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
1 πράσο (το λευκό μόνο μέρος), κομμένο σε ροδέλες
2 ξηρά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε φετάκια
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
2 αποξηραμένα φύλλα δάφνης
1 κύβος ζωμού λαχανικών, σπιτικός ή του εμπορίου
1 κ. σ. φρέσκο βούτυρο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι  

Για το σερβίρισμα 
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. τριμμένοι σπόροι κύμινου
Λίγα φυλλαράκια κόλιανδρου


Οδηγίες



Καθαρίζουμε την κολοκύθα και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα κόβουμε όπως απαιτείται.













Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, το ζεσταίνουμε και σοτάρουμε τα λαχανικά, εκτός της κολοκύθας.












Όταν μαραθούν, ρίχνουμε τους κύβους της κολοκύθας και ανακατεύουμε.













Κατόπιν προσθέτουμε τα αρωματικά, τον κύβο ζωμού λαχανικών και ζεστό νερό τόσο, όσο τα υλικά να σκεπάζονται καλά. Θέλουμε η σούπα να γίνει πηχτή.








Βράζουμε τη σούπα πάνω σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 25 λεπτά ή έως να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφαιρούμε τη δάφνη και το θυμάρι.






Πολτοποιούμε τη σούπα στο multi ή με το ραβδομπλέντερ.
Βάζουμε πάλι τη σούπα στη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.








Σε ένα μικρό τηγανάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κύμινο και ανακατεύουμε, μέχρι να αναδυθούν τα αρώματα του μπαχαρικού.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και τη ραντίζουμε με το αρωματικό
ελαιόλαδο.



Γαρνίρουμε με λίγα φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου.



Η σούπα μας είναι έτοιμη!


2 σχόλια: