Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019

Ρολάκια Γαλακτομπούρεκου με Μέλι – Milk Cream Rolls with Honey


Το Γαλακτομπούρεκο είναι ένα αγαπημένο γλυκό που κλείνει ευχάριστα ένα εορταστικό ή Κυριακάτικο τραπέζι.
Το τραγανό, ξεροψημένο φύλλο του και η πλούσια κρέμα του, με άρωμα βανίλιας ή λεμονιού, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο! Αρωματικό και μελωμένο, είναι πάντα λαχταριστό και καλοδεχούμενο, αρκεί να μην έχει “πνιγεί” στο σιρόπι!



Συνήθως ετοιμάζεται σε ταψί, όπως οι πίτες, και σερβίρεται κομμένο σε μεγάλα κομμάτια. Τι θα λέγατε, όμως, αν φτιάχνατε ατομικά, χορταστικά ρολάκια, ροδοψημένα και σιροπιασμένα με αληθινό μέλι και όχι σιρόπι ζάχαρης; Άλλη απόλαυση, θα με θυμηθείτε!




Τα Υλικά

8 φύλλα κρούστας
150γραμ. φρέσκο βούτυρο, λιωμένο, για το άλειμμα των φύλλων
Λίγη κανέλα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Για την Κρέμα

3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
650 ml φρέσκο γάλα πλήρες
80γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική (ή και περισσότερη)
3 κ. σ. γεμάτες χονδρό σιμιγδάλι
4 κ. σ. γεμάτες ψιλό σιμιγδάλι
1 κ. γλ. ξύσμα αψέκαστου λεμονιού
20γραμ. φρέσκο βούτυρο

Για Σιρόπιασμα
200γραμ. μέλι ανθέων, ελαφρά ζεσταμένο

Οδηγίες




Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Δεν δυναμώνουμε τη φωτιά ούτε σταματάμε το ανακάτεμα, διότι η κρέμα θα κολλήσει στη βάση της κατσαρόλας.






Όταν η κρέμα πήξει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο, ανακατεύουμε, και την αφήνουμε να κατέβει η θερμοκρασία της.










Χτυπάμε τους κρόκους με ένα πιρούνι, προσθέτουμε λίγη κρέμα και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε.













Χτυπάμε τα ασπράδια με ένα μίξερ χειρός σε μαρέγκα, όχι πολύ σφιχτή, και τα προσθέτουμε στην κρέμα.









Απλώνουμε τα φύλλα πάνω στην επιφάνεια εργασίας.
Βουτυρώνουμε ένα φύλλο, το διπλώνουμε στη μέση και βουτυρώνουμε τις άκρες του. Τοποθετούμε τρεις κ. σ. κρέμα στην στενή πλευρά του διπλωμένου φύλλου, γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα, τυλίγουμε την κρέμα και αρχίζουμε να σχηματίζουμε ρολό.








Βάζουμε το ρολό μέσα σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Συνεχίζουμε να τυλίγουμε ρολά, μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
Βουτυρώνουμε τα ρολά με όσο βούτυρο μας έχει μείνει.










Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο  C στον αέρα για περίπου 40 λεπτά, έως ότου ροδίσει το γλυκό.











Όταν ψηθούν τα ρολά, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα περιχύνουμε με το μέλι, φροντίζοντας να πάει παντού.
Αν μας αρέσει πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.








Καλή σας επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου