Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019

Suji ka Halwa- Semolina Halwa


Στην Ινδία και το Πακιστάν αγαπούν πολύ το Χαλβά με σιμιγδάλι. Τον σερβίρουν σε όλες τις μεγάλες γιορτές τους αλλά και σε κάθε οικογενειακή συγκέντρωση. 
Υπάρχουν πολλοί τρόποι παρασκευής του αλλά και πολλές συνταγές κατά περιοχές. Βασικά υλικά το σιμιγδάλι, το φυτικό βούτυρο και η ζάχαρη που σε πολλές από αυτές είναι αρκετή!
Αυτός που σας προτείνω είναι κλασικός αλλά με ένα διαφορετικό, και πολύ εύκολο τρόπο παρασκευής! Δικός σας!





Τα Υλικά

½ φλιτζάνι βούτυρο (κατά προτίμηση φυτικό)
1 φλιτζάνι χονδρό σιμιγδάλι
2 φλιτζάνια νερό
¾ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
4- 5 σποράκια κάρδαμου, σπασμένα
2 κ. σ. ροδόνερο
φλιτζάνι ασπρισμένα και χονδροκομμένα αμύγδαλα
Λίγα αποξηραμένα ροδοπέταλα ή μικρά μπουμπούκια


Οδηγίες



Ρίχνουμε το σιμιγδάλι μέσα σ΄ένα μπολ, προσθέτουμε το νερό, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να περιμένουν.













Μέσα σ΄ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, 















μέχρι να καραμελώσει.














Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα νερού και σιμιγδαλιού. 














Βάζουμε το τηγάνι πάνω στη φωτιά και βράζουμε ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει ο χαλβάς. Ρίχνουμε και το ροδόνερο.







Βάζουμε το χαλβά σε μια μικρή πιατέλα και τον στολίζουμε με αμύγδαλα και ροδοπέταλα. Ραντίζουμε με λίγο έξτρα ροδόνερο.



Τον σερβίρουμε χλιαρό ή κρύο.


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου