Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

Σουσαμένια Κουλουράκια με Μέλι και Ταχίνι – Sesame Cookies with Honey and Tahini


Τα σουσαμένια αυτά κουλουράκια είναι πανεύκολα, νόστιμα και τραγανά και όλοι θα τα λατρεύσουν. Είναι ό,τι πρέπει να συνοδεύσουν το απογευματινό μας καφεδάκι ή τσάι!
Τα υλικά τους είναι πολύ υγιεινά και δεν περιέχουν καθόλου αυγά ή  βούτυρο, γι’ αυτό καταναλώνονται χωρίς τύψεις. Έχουν έντονη τη γεύση μελιού, διότι δεν έχει προστεθεί κανένα άλλο αρωματικό ή μπαχαρικό.
Η καρυδόψιχα επιτείνει την τραγανότητά τους και οι σταφίδες ενισχύουν τη διατροφική τους αξία! Δικά σας!





Τα Υλικά
(Για 30 περίπου κουλουράκια)

330γραμ. αλεύρι δυνατό
150γραμ. ταχίνι βιολογικό
150γραμ. μέλι πορτοκαλιάς ή ανθέων
200ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1 κ. γλ. κοφτό μαγειρική σόδα
⅓ κ. γλ. αλάτι
½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
½ φλιτζάνι χονδροτριμμένη καρυδόψιχα
Σουσάμι αναποφλοίωτο


Οδηγίες





Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα σ΄ένα μπολ και το αναμειγνύουμε με το αλάτι, τις σταφίδες και την καρυδόψιχα.












Προσθέτουμε το μέλι, το ταχίνι και τη σόδα, διαλυμένη μέσα στο χυμό πορτοκαλιού, και ζυμώνουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.














Η ζύμη θα είναι αρκετά μαλακή και θα κολλάει.














Αδειάζουμε μέσα σ΄ένα ρηχό πιάτο ή δίσκο αρκετό σουσάμι. Βρέχουμε ελαφρά τα χέρια μας με νερό και πλάθουμε τα κουλουράκια. Τα τυλίγουμε στο σουσάμι και τα τοποθετούμε μέσα σε ρηχό ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα.





Ψήνουμε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν. (Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το φούρνο μας).
Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε μέσα στο ταψί να κατέβη η θερμοκρασία μας.




Όταν κρυώσουν, τα διατηρούμε μέσα σε μεταλλικό κουτί ή γυάλα που κλείνουν καλά.


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου