Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Μπάρες Δημητριακών με Ταχίνι και Μέλι

Μπάρες δημητριακών με ταχίνι και μέλι, χωρίς ψήσιμο, πανεύκολες, νοστιμότατες και πολύ υγιεινές!
Εάν αρέσουν και σ΄εσάς οι μπάρες δημητριακών, δοκιμάστε αυτές που σας  προτείνω με μέλι και ταχίνι. Είναι λίγο μαλακές, λόγω των υλικών τους, γι΄αυτό χρειάζονται να παραμείνουν για μερικές ώρες στο ψυγείο.

Θα πρέπει όμως να προσέξετε την ποιότητα του μούσλι που θα χρησιμοποιήσετε. Πρέπει να είναι καλής ποιότητος, σαν αυτό που βρήκα σε κατάστημα βιολογικών τροφίμων. Η χώρα παραγωγής είναι η Ελβετία και είναι πλούσιο σε δημητριακά, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα.
Έτσι χρειάστηκε να προσθέσω μόνο λίγα υλικά, δαμάσκηνα και σουσάμι και να το ενισχύσω με άρωμα κανέλας.






Τα Υλικά
(Για 12 κομμάτια)

300γραμ. μούσλι
100γραμ. μέλι
150γραμ. ταχίνι
10 αποξηραμένα δαμάσκηνα, ψιλοκομμένα
2 κ. σ. σουσάμι αναποφλοίωτο
½ κ. γλ. τριμμένη κανέλα (προαιρετικά)
Ο χυμός από ένα μέτριο πορτοκάλι


Οδηγίες





Μέσα σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για να κατανεμηθούν μέσα στο μείγμα ομοιόμορφα.










Στρώνουμε ένα μικρό πυρέξ με μία βρεγμένη λαδόκολλα, ρίχνουμε το μείγμα και το πιέζουμε καλά με τις παλάμες μας. Φροντίζουμε το απλωμένο μείγμα να έχει πάχος περίπου 3 εκ.






Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες χωρίς το σκεπάσουμε. Κατόπιν βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο και κόβουμε τις μπάρες με ένα μαχαίρι. Δεν τις ξεχωρίζουμε αλλά τις ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλες δύο ώρες.
Μετά από αυτό το διάστημα είναι έτοιμες. Τότε τις ξεχωρίζουμε προσεκτικά και τις τοποθετούμε μέσα σε ξεχωριστά χαρτάκια (κομμάτια λαδόκολλας).






Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου