Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Curry με Πατάτες και Κουνουπίδι - Potato and Cauliflower Curry

Το κουνουπίδι είναι ένα εξαιρετικό χειμωνιάτικο λαχανικό. Η μυρωδιά του όμως, όταν το βράζουμε, μας απωθεί!
Γι΄αυτό έχω δοκιμάσει διάφορους τρόπους μαγειρέματος, με σκοπό να εντείνω τη γεύση του αλλά κρύβοντας κάπως την έντονη παρουσία του!

Το έχω δοκιμάσει τηγανητό και καπαμά, όπως το μαγειρεύαμε στο σπίτι μου, και έγινε νοστιμότατο! Ακόμα και ομελέτα ξεγέλασε κι εκείνους που το αντιπαθούσαν!

Σ΄αυτή την Ινδική συνταγή νοστιμίζει περισσότερο και ταιριάζει υπέροχα με τα μπαχαρικά. Το πιάτο γίνεται ξεχωριστό, αγαπημένο όσων αγαπούν τις ανατολίτικες γεύσεις, ιδανικό για χορτοφάγους αλλά και νηστεύοντες και μη. Δοκιμάστε το!







Τα Υλικά
( 4 μερίδες)

4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κόκκινο ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
6 φύλλα κάρυ
1 ξυλάκι κανέλα
3-4 γαρίφαλα
½ κ. γλ. σκόνη κουρκουμά
1 κ. γλ. τριμμένοι σπόροι κύμινου
1 κ. γλ. σκόνη κάρυ (μείγμα μπαχαρικών)
½ κ. γλ. σπόροι μουστάρδας
1 καυτερό πιπεράκι (τσίλι)
1 κ. σ. πελτές τομάτας
1 μεγάλο καρότο
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
5-6 μικρές πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 μικρό κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια
½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα

Οδηγίες


Βράζουμε τις πατάτες και το καρότο μέσα σε αλατισμένο νερό, μέχρι να αρχίζουν να μαλακώνουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα μέσα σ΄ένα μπολ. Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και το καρότο σε ροδέλες.
Μέσα στο ίδιο νερό ζεματίζουμε και το κουνουπίδι και το στραγγίζουμε. Αφήνουμε τα λαχανικά να περιμένουν.







Σ΄ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε, μέχρι να ελευθερώσουν τα αρώματά τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά.









Σ΄ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το τζίντζερ για περίπου δέκα λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον πελτέ και ανακατεύουμε, για να καραμελώσει.




Ρίχνουμε στη σάλτσα το κουνουπίδι, το καρότο, τις πατάτες, λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνει ελάχιστη σάλτσα. Ρίχνουμε αλάτι, όσο μας αρέσει.








Εάν δεν μας αρέσουν πολύ τα καυτερά φαγητά, αφαιρούμε το τσίλι, πριν προσθέσουμε τα λαχανικά.
Τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.




Σερβίρουμε το κάρυ ζεστό και το συνοδεύουμε με στραγγιστό γιαούρτι με Ινδικό ψωμί.





Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου