Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Πατατοσαλάτα με Μουστάρδα και Κόλιανδρο – Potato Salad with Mustard and Coriander

 Η πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα νομίζω ότι είναι η original, διότι είναι απλή και εύκολη, εξαιρετικά νόστιμη, με χρώμα και χωρίς περιττά λιπαρά!
Μια σαλάτα κλασική και αγαπημένη που, ανάλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε, μπορεί να γίνει και ένα πλήρες γεύμα.!

Είναι κατάλληλη για κάθε εποχή, επειδή μας δίνει τη δυνατότητα κάθε φορά να κάνουμε διαφορετικούς συνδυασμούς συμπληρωματικών υλικών, όπως είναι το βρασμένο καλαμπόκι, η πράσινη ή κόκκινη πιπεριά, τα αλλαντικά, το αυγό κ, ά.
Σωστό είναι να την προσαρμόζουμε στις γευστικές απαιτήσεις μας αλλά να μην τη παραφορτώνουμε, με αποτέλεσμα να καλύπτουμε το βασικό της συστατικό, τις πατάτες με υπερβολικές ποσότητες σάλτσας, άλλων υλικών, ακόμα και μπαχαρικών, αν και τα λατρεύω.
Η απλότητα έχει τη δική της αξία!







Τα Υλικά

4-5 μέτριες πατάτες, βρασμένες και ξεφλουδισμένες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα ολόκληρα
2 κ.σ. ξαλμυρισμένη κάπαρη
5-6 λιαστές τομάτες λαδιού, ψιλοκομμένες
12 ελιές τύπου Αμφίσσης, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
½ κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Sauce Μουστάρδας

70ml ελαιόλαδο
0 χυμός ενός ζουμερού λεμονιού
2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
1 κ.γλ. κόλιανδρο σκόνη
Λίγο αλάτι

Οδηγίες





Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο, τις ξεφλουδίζουμε και τις χονδροκόβουμε ζεστές με ένα πιρούνι.















Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα βάζουμε όλα μαζί μέσα σ΄ένα μπολ. Ανακατεύουμε απαλά, να μην διαλύσουμε τις πατάτες.












Μέσα σ΄ένα μικρό μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά της σως, μέχρι να γίνει ένα πηχτό και ομοιογενές μείγμα.







Προσθέτουμε μικρή ποσότητα της σως μέσα στο μπολ με τις πατάτες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα μέσα σ΄ένα βαθύ πιάτο.
Τη σερβίρουμε χλιαρή, αφού την περιχύσουμε με την υπόλοιπη σως μουστάρδας.





Δική σας και καλή όρεξη!

3 σχόλια:

  1. ελενη μου συμφωνω απολυτα μαζι σου.αλλα οπως λεμε περι ορεξεως κ.τ λ.εγω με το κολιανδρο δεν τα παω καλα.γιαυτο θα τον παραλειψω..να σου πω και ενα μυστικακι .οταν ειναι ζεστες να τις περιχυνεις με ξυδι.κατα βουληση.μπορει να το ξερεις ηδη με τοσες γνωσεις που εχειςεγω απλα θελησα να σου το αναφερω.να περνατε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Λίτσα!
      Σ ευχαριστώ πολύ για το μυστικό, δεν το ήξερα. Το εκτιμώ πολύ.
      Αφού δεν σου αρέσει το κόλιανδρο, χρησιμοποίησε άνηθο, ταιριάζει πολύ.
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  2. το ξυδι βοηθαει ναα αφρατεψουν οι πατατες μεχρι να τις σερβιρουμε.και οσο τις αφησουμεπερισσοτερο γινονται λουκουμι.καλη ορεξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή