Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Μπισκότα με Καλαμποκάλευρο και Σταφίδες – Cookies with Cornmeal and Raisins

Αφράτα, τραγανά, νόστιμα, όχι πολύ γλυκά αλλά αρκετά μεθυσμένα!
Με αλεύρι καλαμποκιού που κάνει την υφή τους μπισκοτένια, πετιμέζι για γεύση και χρώμα και σταφίδες, ένα εξαιρετικό ελληνικό super food που πρέπει να το εκτιμήσουμε περισσότερο!
Δοκιμάστε τα!





Τα Υλικά

200γραμ. καλαμποκάλευρο
200γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80γραμ. ζάχαρη
1 φακελάκι baking powder ( 20γραμ.)
1κ. γλ κανέλα τριμμένη
¼ κ.γλ. αλάτι
200ml ελαιόλαδο
200ml μπράντι
3 κ. σ. πετιμέζι, καλά δεμένο
150γραμ. σταφίδα μαύρη

2 φύλλα λαδόκολλας

Οδηγίες





Μέσα σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι και το baking powder.












Σ΄ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το ελαιόλαδο, το πετιμέζι και τη ζάχαρη, μέχρι αυτή να λιώσει.







Εν συνεχεία προσθέτουμε το μπράντι τις σταφίδες και τμηματικά τα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
Η ζύμη στην αρχή θα είναι μαλακή και θα κολλάει στα χέρια μας. Την αφήνουμε σκεπασμένη για πέντε λεπτά, μέχρι το καλαμποκάλευρο απορροφήσει την επί πλέον υγρασία.





Στρώνουμε με λαδόκολλα δύο ρηχά ταψιά.
Πλάθουμε τα μπισκότα στρογγυλά ή οβάλ ή τους δίνουμε όποιο σχήμα θέλουμε. Τα τοποθετούμε στο ταψί, όχι πολύ κοντά το ένα με το άλλο για να ψηθούν καλά, αν δεν φουσκώνουν πολύ, λόγω του καλαμποκάλευρου. 




Εναλλακτικά πλάθουμε με τη ζύμη δύο φρατζολάκια και με κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε φέτες, σαν παξιμαδάκια.

Ψήνουμε τα μπισκότα στους 160º C στον για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας.
Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά τα μετακινούμε.
Είναι έτοιμα να τα καταναλώσουμε!


Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου