Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Μελιτζάνες και Πιπεριές Φούρνου με Φέτα και Σάλτσα Τομάτας – Baked Eggplants and Bell Peppers with Feta Cheese and Tomato Sauce


 Ένα υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο με λαχανικά εποχής, ενισχυμένο διατροφικά και γευστικά από μία εξαιρετικής ποιότητας κατσικίσια φέτα.
Η πικάντικη γεύση της θα δέσει εξαιρετικά με την κόκκινη σάλτσα και τα λαχανικά. Δοκιμάστε το! 





Τα Υλικά
(Για 4-5 μερίδες)

6 μελιτζάνες μακριές
5 πιπεριές πράσινες, για γέμισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
½ κουταλάκι αλάτι
250γραμ. τυρί Φέτα κατσικίσια
½ κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη (προαιρετικά)

Για τη Σάλτσα
6 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη στην πρέσα
4 κλωναράκια βασιλικού, ψιλοκομμένα (μόνο τα φύλλα)
⅓ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
⅓ κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες



Καθαρίζουμε, πλένουμε, σκουπίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Τις αλατίζουμε και κατόπιν τις στύβουμε και τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές με λίγο λάδι σε κάθε τηγανιά.
Τις αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν.




Μπορούμε όμως να τις λαδώσουμε ελαφρά και να τις ψήχουμε στο γκριλ του φούρνου μας και από τις δύο πλευρές. 
Κόβουμε και τις πιπεριές σε λωρίδες, τις τηγανίζουμε κι αυτές ή τις χρησιμοποιούμε ωμές. 

Τρίβουμε τις ντομάτες σε χοντρό τρίφτη και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν για 20 περίπου λεπτά με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τη ζάχαρη.
Όταν δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το βασιλικό και το αλάτι.




Σε ένα ταψάκι βάζουμε μια στρώση από μελιτζάνες και τις πιπεριές, καλύπτουμε με λίγη σάλτσα ντομάτας και τη μισή φέτα τριμμένη με τα χέρια μας.








Προσθέτουμε και δεύτερη στρώση τηγανητών λαχανικών. Από πάνω σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.


Ψήνουμε στο φούρνο στους 170º C στον αέρα για περίπου 30 λεπτά.


Σερβίρoυμε το φαγητό ζεστό ή κρύο!


Καλή όρεξη!

2 σχόλια:

  1. Εντάξει... με αυτό το φαγητό κάνεις βουτιά στο καλοκαίρι!!! Οπως και με όλα τα λαδερά τετοιου είδους δηλαδή, αλλά η μελιτζάνα είναι για μένα κατεξοχήν καλοκαιρινό λαχανικό όπως επίσης και ο συνδυασμός της με την πιπεριά!!! Τη φέτα παρόλο που δεν την συμπαθώ (έχω τις παραξενιές μου...) θα την έτρωγα αμέσως μόλις έβγαινε το φαγητό από το φούρνο που ακόμη θα ήταν ζεστή και μαλακιά. Πολύ ωραίο Ελένη!!! Πραγματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως η μελιτζάνα και η πιπεριά βασιλεύουν το καλοκαιίρι! Σε συνδυασμό με τη τομάτα, μας δίνουν υπέροχα πιάτα φούρνου ή κατσαρόλας.
    Εάν δεν σου αρέσει η φέτα, μπορείς να χρησιμοπιήσεις ένα σκληρό, πικάντικο, κίτρινο τυρί τύπου σαν Μιχάλη ή ακόμα και χαλούμι που δεν σκληραίνει.
    Η επιλογή δική σου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή