Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

Γλυκό Ψυγείου με Σαβαγιάρ και Κρέμα Σοκολάτας - Cold Chocolate Dessert with Biscuits and Whipped Cream

Ένα πανεύκολο και πολύ ελαφρύ γλυκό ψυγείου, νοστιμότατο, χωρίς πολλή ζάχαρη. Η άγλυκη σοκολατένια κρέμα ενισχύεται από την γλυκύτητα των μπισκότων και την ελάχιστα γλυκιά σαντιγί.
Το λικέρ και οι φρέσκες φράουλες χαρίζουν άρωμα και ξεχωριστή γεύση!
Η δόση που σας προτείνω είναι μικρή αλλά εσείς την αυξάνετε, όσο θέλετε. Δοκιμάστε το!




Τα Υλικά
(Για 6 κομμάτια)

20 μπισκότα σαβαγιάρ
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
1 σφηνάκι λικέρ φράουλας

Για την Κρέμα Σοκολάτα
6 κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
660ml φρέσκο γάλα ή εβαπορέ αραιωμένο
125γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια

Για το Τελείωμα
150γραμ. κρέμα γάλακτος, κρύα, χτυπημένη σε σαντιγί
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
5-8 φράουλες
3 κουταλιές νιφάδες κουβερτούρας

Οδηγίες

Ζεσταίνουμε 500ml γάλα και εν συνεχεία προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου, διαλυμένο μέσα στα υπόλοιπα 160ml. Ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να πήξει η κρέμα, και την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε την κουβερτούρα τεμαχισμένη στη ζεστή κρέμα και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί.
Σκεπάζουμε την κρέμα με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.

Σ’ ένα βαθύ πιάτο αναμειγνύουμε το γάλα με το λικέρ. Βουτάμε στο μείγμα για πολύ λίγο ένα-ένα 10 μπισκότα και τα τοποθετούμε σε σειρά μέσα σ΄ένα δίσκο. Απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα τη μισή ποσότητα κρύας κρέμας και μετά τοποθετούμε τα υπόλοιπα 10 μπισκότα, βουτηγμένα στο γάλα και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να περιμένει.



Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, μέχρι να πήξει.
Καλύπτουμε με την κρέμα το γλυκό και πασπαλίζουμε με τις νιφάδες κουβερτούρας. Διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες.


Μέχρι το σερβίρισμα, διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο. Κατόπιν το κόβουμε και το απολαμβάνουμε!


Καλή επιτυχία!


5 σχόλια:

  1. Δροσερό ελαφρύ κι ακαταμάχητο!
    Ό,τι πρέπει για το πλούσιο Πασχαλινό Τραπέζι!

    Φιλιά πολλά Ελένη και να περάσετε ένα Όμορφο Πάσχα, Πάσχα Ελληνικό!

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Ζαμπία μου, και χρόνια πολλά!
      Το γλυκάκι είναι πολύ ελαφρύ, χωρίς πολλή ζάχαρη, ιδανικό μετά από ένα γεύμα, σαν το πασχαλινό!

      Καλό Πάσχα, καλή μου φίλη, με υγεία και χαρούμενες ειδήσεις!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Πολύ εύκολο και πολύ ευπαρουσίαστο γλυκάκι.
    Κι ότι πρέπει δροσερο και ανάλαφρο για το Πάσχα.

    Καλό Πάσχα Ελεν, με υγεία :)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επί πλέον πανεύκολο! Τι άλλο να ζητήσουμε;
      Καλό Πάσχα, Marion, υγεία και αγάπη στην εικογένειά σου!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  3. Λες πανω απο τα μπισκοτα βαζουμε την μιση σοκολατενια κρεμα και μετα τα μπισκοτα και την κρεμα μου κτυπησαμε. Η υπολοιπη μιση σοκολατενια κρρμα τη την κανουμε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή