Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Πιπεριές γεμιστές με Φέτα και Ανθότυρο – Long Green Peppers stuffed with Greek Cheese

Ας ετοιμάσουμε ένα νοστιμότατο και πανεύκολο καλοκαιρινό μεζεδάκι για το ουζάκι ή τη μπύρα μας: πιπεριές κέρατο, γεμισμένες με άσπρα ελληνικά τυριά και αρωματικό δυόσμο. Δοκιμάστε τις!





Τα Υλικά
(Για 6 άτομα)

12 πιπεριές κέρατο, μεγάλες

Για τη Γέμιση
200γραμ. ανθότυρο
150γραμ. φέτα πικάντικη
1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Για το Ψήσιμο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή γλυκιά πάπρικα

Οδηγίες

Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις σκουπίζουμε.
Τις χαράσσουμε κατά μήκος και πολύ προσεκτικά αφαιρούμε τους σπόρους.

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα τυριά και τα αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.




Γεμίζουμε τις πιπεριές προσεκτικά με ένα κουταλάκι και τις τοποθετούμε μέσα σ΄ένα ελαφρά λαδωμένο ταψάκι.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο ή τις αλείφουμε με ένα πινέλο. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή γλυκιά πάπρικα.






Ψήνουμε τις πιπεριές στο φούρνο στους 170º C στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν.



Τις σερβίρουμε ζεστές.  

2 σχόλια:

  1. Ειναι ενα πολυ ωραιο ορεκτικο!!! Οι πιπεριες ειναι απο τους ωραιοτερους καλοκαιρινους ουζομεζεδες. Πολυ ωραια η γεμιση σου Ελενη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ααααχχχχ πινω ουζακι!!! Να χα μια δυο τρεις πιπεριες!!!!
    Πολυ ωραιος μεζες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή