Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015

Αλμυρή Πατσαβουρόπιτα – An Easy Cheese Pie

Μια πανεύκολη τυρόπιτα, με Ελληνικά τυριά και γιαούρτι, αφράτη και νοστιμότατη. Ιδανική για όλους  της λάτρεις της τυρόπιτας που θα τους ενθουσιάσει. Σερβίρεται και σαν κύριο γεύμα, συνοδευμένη από μία φρέσκια σαλάτα εποχής, αλλά είναι υπέροχη και σαν σνακ.
Το χωριάτικο φύλλο απορροφά τα υγρά και τη διατηρεί αφράτη, ακόμα και την επομένη!  







Τα Υλικά
(Για ένα ταψί 30-32εκ.)

2 μεγάλα και λεπτά φύλλα χωριάτικα, κομμένα σε τέσσερα κομμάτια το καθένα (σπιτικά ή του εμπορίου)
100ml ελαιόλαδο
2 ή 3 αυγά
200γραμ. στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά
200ml φρέσκο γάλα πλήρες
350γραμ. ανθότυρο
200γραμ. κατσικίσια φέτα ή άλλη πικάντικη
Ελάχιστο αλάτι
Αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές σουσάμι

Οδηγίες


Λαδώνουμε το ταψί με τρεις κουταλιές ελαιόλαδο. 
Μέσα σ΄ένα μπολ θρυμματίζουμε τα τυριά.





Απλώνουμε κάθε κομμάτι φύλλου πάνω στον πάγκο εργασίας, σκορπίζουμε πάνω του τριμμένα τυριά και το σουρώνουμε.
Βάζουμε κάθε σουρωμένο φύλλο μέσα στο ταψί, κυκλικά.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο, μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και τα τυριά.








Σ΄ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το γάλα, ελάχιστο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, όσο μας αρέσει, και ανακατεύουμε τα υλικά με ένα πιρούνι ή σύρμα, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.









Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω στα σουρωμένα φύλλα, βοηθάμε με ένα κουτάλι, ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια της πίτας και πασπαλίζουμε με σουσάμι, άσπρο ή μαύρο.







Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170º C για περίπου 45 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας, ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.



Όταν ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά την κόβουμε και τη σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία! 

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Ελένη μου
    υπέροχη η πίτα σου... πολύ λαχταριστή!!!! Γεια στα χέρια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία ιδέα και πολυ εύκολη! Και μην σου πω πως θα εβαζα και πιπεριές Φλωρίνης σε κομματάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή