Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

Μπισκότα με Μέλι και Ξύσμα Λεμονιού – Cookies with Honey and Lemon Zest

Υπέροχα, πανεύκολα και πολύ αρωματικά μπισκοτάκια, χωρίς καθόλου ζάχαρη!  Το μέλι, τα αμύγδαλα και το Ινδοκάρυδο τους χαρίζουν απίθανη γεύση αλλά και διατροφική αξία.
Είναι αφράτα και τραγανά, νόστιμα και πολύ υγιεινά.
Δοκιμάστε τα, θα τα αγαπήσετε!







Τα Υλικά
(Για 40 μπισκότα)

100γραμ. Ινδοκάρυδο
100γραμ. νιφάδες βρώμης
100γραμ. αμύγδαλα, τριμμένα με τη φλοίδα
230γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
100mL ελαιόλαδο
100mL γάλα φρέσκο, πλήρες
4 κουταλιές μέλι ανθέων
1 κουταλάκι baking powder
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια ξύσμα αψέκαστου λεμονιού
1 τσιμπιά αλάτι

Οδηγίες




Τρίβουμε τα αμύγδαλα και τις νιφάδες βρώμης να γίνουν σαν αλεύρι και τα ανακατεύουμε με το Ινδοκάρυδο.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι, τη σόδα και το baking powder και ανακατεύουμε.









Μέσα σ΄ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το αυγό και προσθέτουμε ένα-ένα όλα τα υγρά υλικά και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε δυνατά με ένα σύρμα, για να ομογενοποιηθούν.






 




Μέσα στο μείγμα των υγρών υλικών προσθέτουμε τα δύο μείγματα των στερεών και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Το μείγμα μας θα είναι αρκετά μαλακό και δεν θα πλάθεται με τα χέρια.





 

Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί δύο ρηχά ταψιά φούρνου.
Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και με τη βοήθεια ενός άλλου κουταλιού τις τοποθετούμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας μεταξύ τους λίγη απόσταση.











Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170º C για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για λίγο μέσα στο ταψί και μετά τα μετακινούμε.





Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα σερβίρουμε.



Καλή επιτυχία! 

8 σχόλια:

  1. Τραγανο-νόστιμα!!!!
    Και το ινδοκάρυδο θα τους ταιριάζει πολύ!
    Καλή Κυριακή Ελένη μου,φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Έλενα!
      Όντως νοστιμότατα και διατηρούνται φρέσκα αρκετές ημέρες, αν μείνουν!
      Τέλεια για καφεδάκι!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  2. Πολύ νόστιμα Ελένη μου και το ινδοκάρυδο τους χαρίζει έξτρα νοστιμιά!!!!!
    Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ μου αρέσει το Ινδοκάρυδο, Κική μου!
      Το χρησιμοποιώ πάρα πολύ, είναι υπέροχο υλικό.
      Φιλιά

      Διαγραφή
  3. μπραβο ελενη τεεια μπισκοτα και υγιεινα!!!!
    τρελαινομαι για ιδοκαρυδο μιαμ μιαμ!!!!!
    φιλια και καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που αρέσει και σ΄εσένα το Ινδοκάρυδο!
      Και στα μπισκότα αυτά ταιριάζει πολύ!
      Φιλάκια, Κική μου!

      Διαγραφή
  4. Από τις γεύσεις που προσωπικά αγαπώ πολύ, Ελένη μου.
    Και σου έχουν γίνει πολύ όμορφα έτσι όπως τα βλέπω :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως με τις γευστικές σου επιλογές, Πηνελόπη μου!
      Ετοιμάζονται πανεύκολα και καταναλώνονται ταχύτηατα! Πίστευσέ με!

      Πολλές πολλές καλησπέρες!

      Διαγραφή