Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Σοκολατάκια με Δαμάσκηνα – Chocolate Treats with Plums

Δύο συνταγές για πανεύκολα Σοκολατάκια, πολύ νόστιμα και αρωματικά και με υπέροχο συνδυασμό υλικών!
Τα δαμάσκηνα ταιριάζουν εξαιρετικά με τη σοκολάτα. Αν και αρωματισμένα  με ρούμι ή κονιάκ δεν καλύπτουν τα αρώματα των εσπεριδοειδών. Αντίθετα τα απελευθερώνουν και τα αναδεικνύουν με την πρώτη μπουκιά! Δοκιμάστε τα!



1. Με Φουντούκια και Nutella



Τα Υλικά

20 δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ψημένα και χονδροτριμμένα φουντούκια
300γραμ. νουτέλα
2 κουταλιές ρούμι
1 κουταλάκι ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι
Κακάο άγλυκο, σκόνη
Χαρτάκια για τρουφάκια

Οδηγίες




Ψιλοκόβουμε τα δαμάσκηνα, τρίβουμε τα φουντούκια και τα βάζουμε μέσα σ΄ένα μπολ. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενσωματωθεί η νουτέλα καλά.









Πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια στο μέγεθος μικρού καρυδιού και τα τυλίγουμε στο κακάο. Για περισσότερη ευκολία στο πλάσιμο, βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο ρούμι.







Βάζουμε τα σοκολατάκια σε χαρτάκια και τα διατηρούμε στο ψυγείο!
Καλή επιτυχία!
  

2. Με Καρύδια



Τα Υλικά

25 αποξηραμένα δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσια
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα, κομμένη στη μέση
100 ml κονιάκ
Χαρτάκια για τρουφάκια
1 ½ πλάκα σοκολάτα κουβερτούρα (300γραμ.)
1 κουταλιά ελαιόλαδο αρίστης ποιότητας

Οδηγίες

Βάζουμε τα δαμάσκηνα μέσα σ΄ένα μπολ, προσθέτουμε το κονιάκ, ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε το μπολ με καπάκι ή πλαστική μεμβράνη. Τα αφήνουμε σκεπασμένα όλο το βράδυ.

 



Την άλλη μέρα στραγγίζουμε τα δαμάσκηνα από το κονιάκ.
Γεμίζουμε κάθε δαμάσκηνο με μισό καρύδι, ψίχα.







Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και, όταν λιώσει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Βουτάμε κάθε γεμιστό δαμάσκηνο με τη βοήθεια ενός πιρουνιού στη λιωμένη σοκολάτα και τα βάζουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Με ένα μικρό κουταλάκι μπορούμε να προσθέσουμε πάνω στο καθένα λίγη ακόμα
σοκολάτα.
Αφήνουμε τα σοκολατάκια να σταθεροποιηθούν και κατόπιν τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Όταν έχουν παγώσει, τα ξεκολλάμε προσεκτικά και τα βάζουμε στα ειδικά χαρτάκια.



Είναι έτοιμα για σερβίρισμα!

16 σχόλια:

  1. Αγαπημένα σοκολατάκια.Η συνταγή μου μοιάζει με τη δεύτερη εκδοχή σου και είναι από τα αγαπημένα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Βαγγελιώ!
      Η δεύτερη εκδοχή είναι πολύ γνωστή ενώ με την πρώτη πειραματίστηκα και βγήκε κι αυτή εξαιρετική!
      Εμείς αγαπάμε και τις δύο εκδοχές!

      Διαγραφή
  2. Πω πω!! Η πρώτη βερσιόν πολύ μου αρέσει...
    Όχι οτι η δεύτερη δεν είναι καλή αλλά με τη νουτέλα και τα φουντούκια γίνονται πιο κολασμένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως η πρώτη εκδοχή είναι διαφορετική και πανεύκολη!
      Εγώ πάντως σε κερνάω και από τα δύο!
      Καλή σου μέρα, Πέπη!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  3. Τέλεια τρουφάκια Ελένη! Μου αρέσει που έβαλες ελαιόλαδο αντί για βούτυρο στη δεύτερη συνταγή, υγιεινότερα και νοστιμότερα ;) Κι η πρώτη με τη νουτέλα, εξαιρετική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, Ελεάννα!
      Προσπαθώ πάντα να χρησιμοποιώ υλικά υγιεινά, αν και πάντα δεν είναι εύκολο.
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφα και σαν χριστουγεννιάτικα κεράσματα.
    Αυτά με τα δαμάσκηνα γεμισμένα με καρύδι και καλυμμένα με σοκολάτα, θυμάμαι την μητέρα μου να τα φτιάχνει χρόνια τα Χριστούγεννα!!
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Έλενα!
      Κι εμείς συνηθίζαμε τη δεύτερη εκδοχή! Αλλά και η πρώτη που έγινε πρώτη φορά και είχε επανάληψη είναι εξαιρετική!
      Συμφωνώ μαζί σου για Χριστουγεννιάτικο κέρασμα!

      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  5. Και οι δύο προτάσεις Ελένη μου, είναι απολαυστικές.

    Ποτέ δεν λέμε όχι σε σοκολατένιο κέρασμα με φρούτα και ξηρούς καρπούς :-)) και ειδικά αν έχουν τόσο δ ωραία παρουσίαση όπως τα δικά σου.

    Καλό βράδυ εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ, Πηνελόπη μου, που σου άρεσαν!
      Η αγάπη σας για τη σοκολάτα είναι γνωστή! Επιφυλάσσομαι για κέρασμα!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  6. Τα σοκολατάκια Ελένη είναι πάντα ευπρόσδεκτα και αν είναι και σπιτικά σαν τα δικά σου ακόμα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, Κατερίνα μου!
      Πλέον δεν αγοράζω σοκολατάκια από έξω, τα φτιάχνω εγώ!
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  7. Καλημερα Ελενη!!!!
    φρουτα ξηροι καρποι σοκολατα.....χριστουγεννα!!!!!!!!Τελεια τα σοκολατασια σου!!!!!
    καλη και γλυκια εβδομαδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα!
      Όντως ο συνδυασμός σοκολάτας και ξηρών καρπών είναι εξαιρετικός! Αλλά και άρωμα εσπεριδοειδών, απαραίτητο.
      Φιλιά

      Διαγραφή
  8. Eλεν εγω θα κεραστώ και από τα δύο.
    Πολύ ωραία κεράσματα και τα δαμάσκηνα με τη σοκολάτα και ξηρούς καρπούς πάνε τέλεια.

    Φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα, Marion!
      Και βέβαια να κεραστείς και από τα δύο! Θα χαρώ πολύ!
      Εμείς φτιάξαμε και δεύτερη δόση, γιατί τα κεράσαμε!
      Φιλάκια

      Διαγραφή