Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014

Τσιζκέικ Καπουτσίνο - Cappuccino Cheesecake

Ένα πανεύκολο, γευστικότατο και αρωματικό Cheesecake, αφιερωμένο σε όσους λατρεύουν το άρωμα και τη γεύση του καφέ αλλά και δεν αντιστέκονται μπροστά σε ένα κομμάτι Cheesecake!
Κι αυτό που σας προτείνω, δεν είναι πολύ γλυκό, δεν περιέχει αυγά και είναι ιδανικό για Κυριακάτικο γλυκό.
Δοκιμάστε το, απολαύστε το, μοιραστείτε το!






Τα Υλικά

Για τη Βάση
350γραμ. μπισκότα  digestive, ολικής αλέσεως και χωρίς ζάχαρη, αλεσμένα στο μούλτι σε σκόνη
120γραμ. βούτυρο αγελάδος
1 κουταλάκι στιγμιαίος καφές σκόνη, διαλυμένος σε μία κουταλιά ζεστό γάλα

Για την κρέμα
600γραμ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
100γραμ. γάλα ζαχαρούχο, αδιάλυτο
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
2 κουταλιές στιγμιαίος καφές, σκόνη, διαλυμένος σε μία κουταλιά ζεστό γάλα

Για το σερβίρισμα
2 κουταλιές ζαχαρούχο γάλα, αδιάλυτο
1 κουταλιά στιγμιαίος καφές, σκόνη
100γραμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί

(Η ιδέα της συνταγής από το “γλυκές αλχημείες”, τ. 5)

Οδηγίες

Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω στα τριμμένα μπισκότα. Προσθέτουμε το διαλυμένο καφέ και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, μέχρι τα μπισκότα να απορροφήσουν όλο το βούτυρο.
Ακουμπάμε το τσέρκι μιας ανοιγόμενης φόρμας διαμέτρου 24εκ. πάνω σε μία πιατέλα και γεμίζουμε με τα υλικά της βάσης. Πιέζουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα, για να γίνει η βάση επίπεδη.

Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και το στιγμιαίο καφέ.






Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το τυρί με το σύρμα, μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε το μείγμα του καφέ και χτυπάμε ακόμα λίγο, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.





Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση των μπισκότων και ισιώνουμε την επιφάνειά της με μία σπάτουλα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα.

Εν τω μεταξύ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την αφήνουμε στο ψυγείο να περιμένει.





Όταν πρόκειται να σερβίρουμε το γλυκό, αναμειγνύουμε μία κουταλιά(σούπας) στιγμιαίου καφέ με 2 κουταλιές ζαχαρούχο γάλα και καλύπτουμε με το μείγμα την επιφάνεια του γλυκού.






Διακοσμούμε με την χτυπημένη σαντιγί.




Καλή επιτυχία!

18 σχόλια:

  1. Δείχνει πραγματικά εξαιρετικό Ελένη!
    Μου αρέσει που το έχεις επιμεληθεί τόσο όμορφα και σίγουρα και γευστικά θα ενθουσιάζει!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιόνη μου, είναι όντως γευστικότατο, αρωματικό και όχι πολύ γλυκό, ακριβώς όπως προτιμάμε εμείς πλέον τα γλυκά.
      Το σχετικό στόλισμα έγινε για να ξεφύγω από την κλασική μαυρμελάδα, που εδώ δεν ταιριάζει.
      Πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  2. Είναι τελειο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Καλό ξημέρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, Ανδριανή! Όντως έγινε υπέροχο!
      Καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Ελένη μου!
    Με μια υπέροχη εναλλακτική πρόταση για chheese cake μας ανοίγεις τη καινούργια εβδομάδα!
    Αφράτη και αρωματική η γλυκιά υπόσχεση,μας ενθαρρύνει να πάρουμε την απαιτούμενη ενέργεια που μόνο ο καφές ξέρει να δίνει ,αλλά και να ΄΄χαϊδέψουμε΄΄τον εαυτό μας με τη άφθαστη νοστιμιά αυτού του θαυμάσιου γλυκίσματος!!!!
    Μου αρέσει η απουσία των αυγών ,όπως επίσης και η τελική επικάλυψη που δίνει έξτρα βαθμούς σε μία επιβεβαιωμένα θεϊκή γεύση!
    Καλή σου εβδομάδα Ελένη μου!!!!
    Φιλιά πολλά,πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι υπέροχο το cheesecake για Κυριακάτικο γλυκό και εγώ χαίρομαι πολύ, όταν το βλέπω να το τιμούν όλοι κι ας εξαφανίζεται! Έτσι είμαι βεβαία ότι άρεσε και επιβραβεύεται η επιλογή των υλικών που έκανα.
      Εύγε, Φωτεινή μου, όντως η επικάλυψη του έδωσε "προσωπικότητα"!
      Καλό σου απόγευμα, καλή μου φίλη!
      Πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  4. Μου τρέχουν τα σάλια!
    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρηνάκι, πολύ θα ήθελα να σε κεράσω ένα μεγάαααλο κομμάτι!
      Λυπάμε που δε γίνεται!
      Καλό σου απόγευμα

      Διαγραφή
  5. Πανέμορφο έχει γίνει Ελένη μου, γεια στα χέρια σου καλή μου.

    Εξαιρετικό φαντάζομαι στην γεύση, καθώς προσωπικά μου αρέσει πολύ το άρωμα του καφέ στα γλυκά.

    Καλή εβδομάδα εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, Πηνελόπη μου, χίλια ευχαριστώ!
      Και σ΄εμένα αρέσει το άρωμα και η γεύση του καφέ πάρα πολύ!
      Χαιρετισμούς πολλούς κι από εμένα!

      Διαγραφή
  6. Γεια σου Ελενη!!
    Δεν ξερω απο γευση πως ειναι(οταν το φτιαξω θα ξερω) αλλα απο εμφανιση ειναι σουπερ!!!!
    καλη και ομορφη εβδομαδα να εχουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήλθες, Κική! Μου άρεσε και η σελίδα σου-την έβαλα στη λίστα μου!
      ¨οσο για το cheesecake, μη διστάσεις να το δοκιμάσεις! Θα σε κερδίσει!
      Καλό σου απόγευμα

      Διαγραφή
  7. Μπράβο!! Αυτά είναι !
    Όλα όσα είπες είναι αυτά που θέλω.
    Και τον καφέ στα γλυκά αγαπώ και τα άγλυκα γλυκά και τα cheesecakes.
    Τι άλλο πια?
    Το έφτιαξες καταπληκτικό και μπράβο σου Ελένη!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσα έγραψα, τα πιστεύω, Χρυσαυγή μου! Χαίρομαι που συμφωνείς ξκαι ευχαριστώ για το "βραβείο" ! Το αποδέχομαι, φυσικά!
      Έχω κάνει μεγάλη στροφή-συνειδητά- στα υλικά που χρησιμοποιώ στα γλυκά κι αυτό που αρέσει. Όμως οι περισσότεροι λατρεύουν την πολλή ζάχαρη! Τι κα γίνει;
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  8. Ελένη μου, είμαι σίγουρη ότι από γεύση είναι σούπερ! Όσο για την εμφάνιση, μιλούν οι φωτογραφίες!! Η γεύση του καφέ είναι εκπληκτική!
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ, Ειρήνη μου!
      Έγινε καταπληκτικό, χωρίς υπερβολή, και γι΄αυτό σας το χάρισα!
      Καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. Όντως είναι αλλά και εξαιρετικά νόστιμο!
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή