Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Ρυζόγαλο με Άρωμα Λεμονιού -Rice and Lemon Pudding

Από μικρή λάτρευα το άρωμα του λεμονιού και αντιπαθούσα το γάλα που με υποχρέωναν να το πιώ με τα "χίλια ζόρια".  Αλλά επειδή αγαπούσα και το ρύζι, πρόσθεταν αυτά το δύο αγαπημένα μου υλικά μέσα στο γάλα και μου έφτιαχναν ρυζόγαλο, αφού έτριβαν το ρύζι, για να μοιάζει περισσότερο με κρέμα! Έτσι, ξεγελασμένη, το αγάπησα και το συνηθίζω μέχρι τώρα. Προσθέτω μόνο και λίγο Ινδοκάρυδο - υλικό που το ανακάλυψα μεγάλη. Νομίζω ότι έτσι το κάνω περισσότερο ενδιαφέρον γευστικά! Η δική σας!

 



Τα Υλικά
(Για 6 μπολάκια) 

1 λίτρο φρέσκο γάλα
80γραμ. ζάχαρη
100γραμ. ρύζι γλασέ
2 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές αποξηραμένο Ινδοκάρυδο
2 ½ κουταλιές Corn Flour με άρωμα βανίλιας
Το ξύσμα από ένα αψέκαστο λεμόνι
Μία τσιμπιά αλάτι
Κανέλα για το πασπάλισμα (προαιρετικά) 

Οδηγίες

 
 
Πλένουμε το ρύζι, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και το καλύπτουμε με χλιαρό νερό. Μετά από 20 λεπτά το στραγγίζουμε, το απλώνουμε ανάμεσα σε δύο καθαρές πετσέτες και με ένα βαρύ αντικείμενο το πιέζουμε και το τρίβουμε.

 




Βάζουμε πάλι το ρύζι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό, το αλάτι, το Ινδοκάρυδο και το ξύσμα και το σιγοβράζουμε, μέχρι να τελειώσει το νερό. Ανακατεύουμε μερικές φορές.
Όταν το ρύζι βράσει, προσθέτουμε το γάλα, εκτός από ένα φλιτζάνι, και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Διαλύουμε το Corn Flour μέσα στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε για λίγο, μέχρι  ν΄ αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο.
 
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και ζεστό, το μοιράζουμε σε 6 μπολάκια ή σε 6 ποτήρια παγωτού.
Πασπαλίζουμε με κανέλα, τριμμένη φλοίδα λεμονιού ή προσθέτουμε μία κουταλιά γλυκό κουταλιού λεμόνι.
Σερβίρουμε το ρυζόγαλο χλιαρό.
Αν μας αρέσει κρύο, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, καλύπτουμε τα μπολάκια με αντικολλητική μεμβράνη και το παγώνουμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

13 σχόλια:

  1. Τέλειο το ρυζόγαλό σου Ελένη μου ,με πολύ όμορφο άρωμα, ούτε και εγώ μπορώ τη μυρουδιά από το γάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Κατερίνα!
      Με το άρωμα λεμονιού και το Ινδοκάρυδο αποκτά άλλο άρωμα και γεύση.
      Αν το δοκιμάσεις, περιμένω εντυπώσεις!

      Διαγραφή
  2. Ελένη μου είναι υπέροχο,είναι απο τ΄αγαπημένα μου.Θα το φτιάξω σίγουρα τις επόμενες μέρες.
    Να είσαι καλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ, Ροδανθή! Είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει πολύ.
      Καλή σου μέρα.
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  3. Χθες έφτιαξα ρυζογαλάκι, το είχαμε πεθυμήσει!
    Αν είχα δει έγκαιρα την συνταγή σου, οπωσδήποτε θα πρόσθετα και λεμονάκι, σίγουρα θα του πηγαίνει πολύ!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πειράζει, Έλενά μου, δοκιμάζεις την πρότασή μου άλλη φορά.
      Καλή σου μέρα!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  4. Αγαπημενο ρυζογαλο! Το κανω και με αρωμα πορτοκαλιου που επισης ειναι πολυ μυρωδατο και νοστημο!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και με άρωμα πορτοκαλιού θα είναι πολύ ωραίο.
      Θα το δοκιμάσω, Ελπινίκη μου, όταν θα βγουν τα νέα πορτοκάλια.
      Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση.
      Φιλιά

      Διαγραφή
  5. Φτιάχνω συχνά ρυζόγαλο γιατί είναι ο πιο γρήγορος και απλός τρόπος να καταναλώσω το γάλα που περίσσεψε.
    Πάντα μας αρέσει και το τρώμε μετά βουλιμίας.
    Σίγουρα θα δοκιμαστεί και τη δική σου όμορφη και ενδιαφέρουσα εκδοχή, με το tip του ρυζιού!

    Φιλιά πολλά Ελένη μου!
    Ζ.

    * υ.γ.
    Να σε ρωτήσω, αυτό το εργαλείο, που φαίνεται να σπας το ρύζι, μπορείς να μου πεις τι είναι;
    Σ΄ ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Ζαμπία μου!
      Όντως το ρυζόγαλο είναι ένα εύκολο αλλά πολύ νόστιμο σπιτικό "γλυκάκι" που αρέσει σε όλους μας.
      Επιδέχεται πολλά αρώματα και κάθε φορά γίνεται ξεχωριστό.
      Όταν το δοκιμάσεις με το τριμμένο ρύζι, θα δεις πόσο διαφορετικό είναι σε υφή.

      Πολλά πολλά φιλάκια!

      ΥΓ. Αυτό που σου άρεσε είναι ένα ξύλινο εργαλείο/κουπ για τα γεμιστά μισκότα με πάστα χουρμά της Μ. Ανατολής που τα λένε μααμούλ. Θα σου φέρω, όταν έρθω.

      Διαγραφή
    2. Ωωωω! Σ΄ευχαριστώ πολύ!
      Δεν κάνεις και μια ανάρτηση, θάχει πολύ ενδιαφέρον.

      Ζ.

      Διαγραφή
  6. Θεωρώ το λεμόνι απαραίτητη προσθήκη στο ρυζόγαλο! Έτσι το έμαθα κι εγώ και έτσι το αγάπησα.
    Αλλά η καρύδα που προσθέτεις μου αρέσει πολύ, νομίζω ότι το περνάει απλά σε άλλη διάσταση!!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις καθόλου άδικο, Ερμιόνη μου! Όμως του ταιριάζει πολύ και το άρωμα της μαστίχας.
      Στις Αραβικές χώρες προσθέτουν και ανθόνερο, που το αγαπούν πολύ!
      Με το Ινδοκάρυδο αλλάζει η γεύση του!
      Καλή σου μέρα!
      Φιλάκια

      Διαγραφή