Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Τρίχρωμο Γλυκό Ψυγείου με Κρέμες – Three Colored Cold Cream

Πανεύκολο και πολύ δροσερό γλυκό με κρέμες, με τρία έντονα χρώματα και πολύ ξεχωριστές γεύσεις. Ένα γλυκό που μπορείς να το απολαύσεις, χωρίς ενοχές!

Ο χυμός του ροδιού που χρησιμοποίησα ήταν φυσικός αλλά κατεψυγμένος, φυσικός, γιατί δεν είχε υποστεί καμία επεξεργασία. Χρειαζόταν τη ζάχαρη που πρόσθεσα. Ο χυμός πορτοκαλιού ήταν φρέσκος και αρκετά γλυκός. Κατά την άποψή μου, ζάχαρη χρειάζεται μόνο η άσπρη κρέμα και ίσως λίγο αρωματισμένη ζάχαρη.
Το γλυκάκι έγινε εξαιρετικά ελαφρύ και πολύ γευστικό! Δοκιμάστε το!
 




Τα Υλικά
(Για μία φόρμα 30Χ23 εκ.)

3 φλιτζάνια χυμός ροδιού
3 φλιτζάνια φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
3 ½ φλιτζάνια φρέσκο γάλα με 1,5% λιπαρά
4 φακελάκια Άνθος Αραβοσίτου με γεύση βανίλια
1 φακελάκι/100γραμ. σταγόνες πικρής σοκολάτας
½ φλιτζάνι ζάχαρη
10 μπισκότα σαβαγιάρ
1 φλιτζάνι φυτική σαντιγί, χτυπημένη με ελάχιστη άχνη ζάχαρη

 
Οδηγίες

Καλύπτουμε το εσωτερικό της φόρμας με δύο κομμάτια πλαστικής μεμβράνης τροφίμων, φροντίζοντας να εξέχουν. 

Ετοιμάζουμε την κρέμα με το χυμό ροδιού.
 
Ζεσταίνουμε τα 2 ½ φλιτζάνια χυμό και στο ½ διαλύουμε το ένα φακελάκι Άνθος Αραβοσίτου, προσθέτοντας και μία κουταλιά από το τέταρτο φακελάκι.
Όταν ο χυμός ζεσταθεί, ρίχνουμε 3 κουταλιές ζάχαρη και το μείγμα με το Άνθος Αραβοσίτου, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αδειάζουμε προσεκτικά μέσα στη φόρμα και την αφήνουμε να γίνει σχεδόν χλιαρή. 

Ετοιμάζουμε και την κρέμα με το χυμό πορτοκαλιού.
 
Ζεσταίνουμε τα 2 ½ φλιτζάνια χυμό και στο ½ διαλύουμε το ένα φακελάκι Άνθος Αραβοσίτου, προσθέτοντας και μία κουταλιά από το τέταρτο φακελάκι.
Όταν ο χυμός ζεσταθεί, ρίχνουμε το μείγμα με το Άνθος Αραβοσίτου, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, μέχρι να πήξει η κρέμα.
(Αν τα πορτοκάλια είναι γλυκά, δεν προσθέτουμε καθόλου ζάχαρη).
Αδειάζουμε προσεκτικά κουταλιά-κουταλιά την κρέμα πορτοκαλιού πάνω από την κρέμα ροδιού και ισιώνουμε την επιφάνειά της.
Αφήνουμε κι αυτή να κατέβη λίγο η θερμοκρασία της. 

Ετοιμάζουμε και την κρέμα σοκολάτας
 
Ζεσταίνουμε τα 2 ½ φλιτζάνια γάλα και στο φλιτζάνι ½ διαλύουμε μόνο το ένα φακελάκι Άνθος Αραβοσίτου. Όταν το γάλα ζεσταθεί, ρίχνουμε 3 κουταλιές ζάχαρη, τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε για να λιώσουν. Προσθέτουμε και το μείγμα με το Άνθος Αραβοσίτου, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αδειάζουμε προσεκτικά κι αυτή την κρέμα κουταλιά-κουταλιά πάνω από την κρέμα πορτοκαλιού.
 
Όταν κατέβη λίγο η θερμοκρασία της κρέμας, βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα μέσα στο υπόλοιπο ½ φλιτζάνι κρύο γάλα και καλύπτουμε την επιφάνειά της.
Σκεπάζουμε τη φόρμα με μεμβράνη και την αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο να κρυώσει.
 


Την επομένη την ξεφορμάρουμε προσεκτικά μέσα σε στενόμακρη πιατέλα, αφαιρούμε τα κομμάτια της μεμβράνης και τη διακοσμούμε με τη χτυπημένη σαντιγί.
 

Καλή επιτυχία!

20 σχόλια:

  1. Ελαφρυ νοστιμο και πανεμορφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα! πολυ καλοκαιρινη και δροσιστικη συνταγη!
    ποση ποσοτητα απο σταγονες σοκολατας χρειαζεται; δεν αναφερεις τιποτα σχετικο στα υλικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ που με ενημέρωσες αλλά είχα πολλά προβλήματα με την ανάρτηση.
      Η παράλειψη αποκαταστάθηκε την επομένη ημέρα.
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  3. πωπωωωωωω!!!και δροσερό και πανεμορφο στην όψη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα, έλα κερνάω! Σήμερα που κάνει ζέστη είναι ό τι πρέπει!
      Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  4. Μια ζωγραφιά και τριπλή νοστιμιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, Μάρθα μου!
      Όντως τα χρώματά του είναι καταπληκτικά!

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Αριάδνη μου!
      Καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή
  6. Πανέμορφο το γλυκάκι σου Ελένη μου, τόσο καλοκαιρινό και νόστιμο!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλενά μου, κερνάω! Είναι πολύ δροσιστικό και καθόλου γλυκό, ό τι πρέπει για τις ζεστές ημέρες!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. Ελένη μου τέλειο φαίνεται το γλυκό σου άκρως καλοκαιρινό και δροσερό.Μου έδωσες πολύ ωραία ιδέα για το τραπέζι που έχω αύριο,τρέχω για τα υλικά.
    Φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να άρεσε σε όλους! Περιμένω εντυπώσεις!
      Φιλάκια πολλά, Ροδάνθη μου!

      Διαγραφή
  8. Πολύχρωμη σκανδαλιά το γλυκό σου Ελένη μου και πολύπλευρη η νοστιμιά του!

    Να περνάς όμορφα!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου άρεσε πολύ η περιγραφή του ως σκανδαλιά! Εύγε, Ζαμπία μου!
      Πολλά πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  9. Τι ομορφιές είναι αυτές???????
    Πόσο χαρούμενο, πόσο εμφανίσιμο και σίγουρα πόσο γευστικό είναι!
    Και κόβεται πολυ ωραία χωρίς να στραπατσάρεται.

    Μπράβο σου Ελένη!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Χρυσαυγή μου!
      Αυτό το γλυκάκι επιδέχεται πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς και το φτιάχνω χρόνια.
      Για εύκολο κόψιμο έχει δύο μυστικά: 1) μικρότερη ποσότητα υγρού και λίγο μεγαλύτερη ποσότητα κρέμας σκόνης από αυτή που αναγράφεται στο φακελάκι. 2) Οι κρέμες να προστίθενται με προσοχή και να μην είναι ζεστές, ώστε να παραμείνουν στη θέση τους.

      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  10. Εντυπωσιακός, ελαφρύς και με ιδιαίτερο συνδυασμό γεύσεων κορμός!
    Πάρα πολύ ωραίο και δροσερό γλυκάκι, τα θερμά μου συγχαρητήρια Ελένη!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Ερμιόνη!
      Οι χυμοί που διάλεξα συνδυάζονται τέλεια γευστικά αλλά μπορείς να κάνεις και άλλη επιλογή.
      Πάντα πρέπει να υπάρχουν έντονα χρώματα και γεύσεις που να ταιριάζουν.

      Σ΄ευχαριστώ πολύ, το εκτιμώ!
      Φιλάκια

      Διαγραφή