Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Κοτόπουλο Πικάντικο με Τριφτή Ντομάτα

Το κοτόπουλο είναι ένα αγαπημένο υλικό που επιδέχεται ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και συνδυάζεται με πάρα πολλά υλικά ή σάλτσες. Μας δίνει νοστιμότατα πιάτα που τα λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Τώρα που οι φρέσκες ντομάτες αφθονούν, ας ετοιμάσουμε ένα πικάντικο πιάτο με το αγαπημένο μας κοτόπουλο που είναι ιδανικό για μεζεδάκι ή κύριο πιάτο. Η φρέσκια ντομάτα που θα χρησιμοποιήσουμε, το ελάχιστο αλκοόλ και τα μπαχαρικά θα μας δώσουν μια υπέροχη σάλτσα και ο φούρνος θα προσθέσει εκπληκτικό άρωμα! Δοκιμάστε το!


Τα Υλικά
(Για 4 μερίδες)

4 πόδια κοτόπουλου (περίπου 750γραμ.)
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες στην πρέσα
2 φλιτζάνια τριμμένες ώριμες ντομάτες
½ φλιτζάνι μπίρα
⅓ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι μείγμα κάρυ, σε σκόνη
1 κουταλάκι μείγμα garam masala για κοτόπουλο
½ κουταλάκι turmeric (κουρκουμάς)
½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
1 κουταλάκι αλάτι ή και λιγότερο
Λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

Αφαιρούμε την πέτσα από το κοτόπουλο, το πλένουμε και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.




Σ’ ένα μικρό μπολάκι αναμειγνύουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο μία με δύο ώρες.







Καθαρίζουμε και κόβουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και τρίβουμε τις ντομάτες.




Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. 
Το βγάζουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια με το σκόρδο. 









Τα σοτάρουμε, μέχρι να αρχίσουν να μοσχομυρίζουν. Τότε προσθέτουμε και το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με τη μπίρα.











Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση.






Βάζουμε το κοτόπουλο, μαζί με τη σάλτσα του, μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180º C, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει (περίπου 30 λεπτά).


Το σερβίρουμε με ρύζι ή τηγανητές πατάτες ή μόνο με μια καλοκαιρινή χορταστική σαλάτα και ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα.


Καλή όρεξη!

15 σχόλια:

  1. Πως ένα πιάτο μπορεί να γίνει πολύ ενδιαφέρον με την προσθήκη αρωματικών μπαχαρικών με ένταση στο χρώμα και στη γεύση!

    Ό,τι σε σκεφτόμουν Ελένη μου, έντονα!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζαμπία μου, καλή μου φίλη, σ' ευχαριστώ πολύ που με σκέφτεσαι! Κι εγώ περιμένω να τα πούμε από κοντά, θα το χαρώ πολύ.
      Το κοτοπουλάκι έγινε νοστιμότατο και τα συγκεκριμένα μπαχαρικά του ταίριασαν πολύ. Επίσης ο φούρνος του χάρισε ξεχωριστή γεύση!
      Την επομένη φορά θα σε προσκαλέσω για δοκιμή!
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  2. Κοτοπουλάκι και για εμάς σήμερα Ελένη μου, με μπάμπιες όμως και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.

    Το κοτόπουλο είναι καλύτερη επιλογή "κρεατικού" για καλοκαιρινό φαγητό σίγουρα και το δικό σου διαβάζεται νοστιμότατο.

    Χαιρετισμούς πολλούς-πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πηνελόπη μου, καλή, το κοτοπουλάκι γίνεται πολύ καλοκαιρινό πιάτο. Εσύ το δυσκόλεψες λίγο αλλά εγώ το προτίμησα πιο εύκολο και λίγο εξωτικό!
      Καλώς μας επέστρεψες και καλή συνέχεια1
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  3. Καταπληκτικο το κοτοπουλο! Ενα fusion κοκκινιστο...Πολυ ωραια υλικα χρησιμοποιησες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες gio!
      Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια.
      Ελπίζω να τα λέμε ευχνά!
      καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή
  4. Πολυ νοστιμο φαινεται το φαγακι που μας προτεινεις σημερα Ελενη μου! Και το τελειωμα του μαγειρεματος στον φουρνο, σιγουρα του δινει αλλη νοστιμια!
    Πολλα φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως το τελείωμα στο φούρνο νοστιμίζει το κρέας αλλά και τη σάλτσα του.
      Να είσαι καλά, Μαρίνα μου!
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  5. Ελένη τι κάνεις? Πόσο χαίρομαι που σε βλέπω και μάλιστα με νέα ανάρτηση του απολύτου γούστου μου!
    Τα τόσα νόστιμα μπαχαρικά και η ντομάτα συνέθεσαν την τέλεια σάλτσα που κάλυψε το κοτόπουλό σου! Το ότι το τελείωσες στο φούρνο και όχι στην κατσαρόλα, μου άρεσε τόσο πολύ.

    Ναι, για μένα με παγωμένη μπύρα και καμιά πατάτα τηγανιτή παρακαλώ... έτσι για το καλό!!! χεχεχε

    Σε φιλώ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σε ξαναβρίσκω, Χρυσαυγή μου! Είμαι καλά και ακόμα στην Ελλάδα αλλά χωρίς internet, διότι υπάρχουν διάφορες δυσκολίες στην περιοχή που βρίσκομαι!
      Αυτά έχουν οι διακοπές στην ελληνική επαρχία!

      Καλά το μάντεψες, η σαλτσούλα έγινε τέλεια! Κι ο φούρνος την "έδεσε" περισσότερο και την έκανε πιο λαμπερή. Δεν έμεινε σταγόνα!

      Να είσαι καλά και να περνάς όμορφα!
      Πολλά πολλά φιλάκια1

      Διαγραφή
  6. Πως πω πω τι μυρωδιές ειναι αυτές. Πρέπει να ειναι νόστιμο τάφο. Καλως σε βρηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήλθες Nemecis!
      Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη. Θα χαρώ πολύ να τα ξαναπούμε.
      Αν θέλεις, κάνεις μία διόρθωση στο κείμενό σου!
      Καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή
  7. Ινδικά μπαχαρικά δώσε μου και τίποτα άλλο!!!!
    Το κοτοπουλάκι σου έγινε τέλειο....φαίνεται!!!!!
    Ωραία ιδέα... ο φούρνος στο τέλος!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φαίνεται τέλειο και λαχταριστο ,το κοτοπουλο ειναι στις αγαπημενες μου τροφες,ωραιο πιατο,φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kαλώς βρεθήκαμε και πάλι...ωραίο και νόστιμο φαγητό...μου αρέσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή