Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Γλυκό Ψυγείου με Μπισκότα - Biscuits and Whipped Cream Cold


Με τη ζέστη χρειαζόμαστε, εκτός από τα παγωτά, κι ένα εύκολο αλλά πολύ νόστιμο δροσερό γλυκάκι! Είναι πολύ αγαπημένα τα μπισκοτογλυκά ψυγείου, διότι η αφράτη κρέμα, το καραμελωμένο γάλα και τα μπισκότα κάνουν έναν ακαταμάχητο συνδυασμό!



Το γλυκό που σας προτείνω δεν είναι πολύ σοκολατένιο, όχι πώς δεν μπορεί να γίνει, αν αντικαταστήσουμε το διακοσμητικό κακάο με μία παχύρευστη σάλτσα σοκολάτας. Η επιλογή δική σας!



Τα Υλικά

1 χάρτινο κουτί φυτική κρέμα των 500 ml, κρύα
1 κουτί καραμελωμένο γάλα
1 ½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ 225 ολικής, σπασμένα σε μικρά κομμάτια
3 κ. σ. άγλυκο κακάο σκόνη και επί πλέον ½ φλιτζάνι για το σερβίρισμα




Οδηγίες





Χτυπάμε με το μίξερ την κρύα κρέμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί.














Κατόπιν προσθέτουμε το καραμελωμένο γάλα και χτυπάμε για λίγο σε μέτρια ταχύτητα.













Σταματάμε το μίξερ. Ρίχνουμε μέσα στην κρέμα κοσκινισμένο το κακάο και χτυπάμε ένα λεπτό, για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.












Προσθέτουμε και τα μπισκότα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα, για να καλυφθούν με την κρέμα.










Ρίχνουμε το μείγμα κρέμας-μπισκότων μέσα σε ένα βαθύ πυρέξ και ισιώνουμε την επιφάνεια. Καλύπτουμε το πυρέξ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το γλυκό.





Μπορούμε, αντί για πυρέξ, να χρησιμοποιήσουμε και μία φόρμα με αφαιρούμενη στεφάνη, αφού την καλύψουμε με μεμβράνη τροφίμων.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε το γλυκό το πασπαλίζουμε με κακάο σκόνη. Απόλαυση!




Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου