Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Ζελέ με Μπισκότα, Κρέμα και Ανανά – Jelly with Biscuits, Milk Cream and Pineapple


Τα “μπισκοτοζελέ” είναι δροσερά, απλά, εύκολα και πεντανόστιμα καλοκαιρινά γλυκά, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Είναι κατ’ εξοχήν πολύχρωμα, με απλά υλικά αλλά πολύ ελκυστικά και μας προσφέρουν μια  παγωμένη απόλαυση, που όλοι αναζητάμε, όταν το θερμόμετρο ανεβαίνει.


Υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές και συνδυασμοί υλικών. Συνήθως ακολουθούμε τις παλιές και δοκιμασμένες προτάσεις της μαμάς, χωρίς αυτό να αποκλείει νέους αυτοσχεδιασμούς με πολύ φαντασία!
Βέβαια αυτά που λέμε “μαμαδίστικα”  είναι τα τελειότερα!



Τα Υλικά
(Πυρέξ 28Χ28εκ.)

2 φακελάκια  Άνθος αραβοσίτου βανίλια (σκόνη για κρέμα)
1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες και ½ φλιτζάνι επί πλέον
2 . σ. ζάχαρη
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ, απλά ή ολικής αλέσεως (225γραμ.)
2 φακελάκια σκόνη για ζελέ κεράσι ή φράουλα (το διπλό, οικογενειακή συσκευασία)
1 κονσέρβα ανανάς σε φέτες (570γραμ.)
10 φρέσκα κεράσια χωρίς το κουκούτσι

Οδηγίες

Ετοιμάζουμε την κρέμα με το Άνθος αραβοσίτου, το γάλα και τη ζάχαρη,  ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία.
Ζεσταίνουμε το γάλα, εκτός από ένα φλιτζάνι, μέσα στο οποίο διαλύουμε το Άνθος αραβοσίτου.
Όταν το γάλα ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρύο με το Άνθος, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. 



Τότε την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε σε ένα άλλο σκεύος για να κρυώσει γρηγορότερα. Την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ανοίγουμε την κονσέρβα του ανανά, βγάζουμε τις φέτες και κρατάμε το σιρόπι.







Ετοιμάζουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία. Προσθέτουμε και το σιρόπι του ανανά, αφαιρώντας ίση ποσότητα νερού από αυτή που απαιτείται.
Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο.












Βυθίζουμε πολύ γρήγορα ένα-ένα τα μπισκότα στο ½ φλιτζάνι γάλα και τα στρώνουμε σε δύο στρώσεις μέσα σ’ ένα τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο πυρέξ. (Αν θέλουμε τα μπισκότα πιο τραγανά, τα αλείφουμε ελαφρώς με λίγο γάλα χρησιμοποιώντας ένα πινέλο).











Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.















Κατόπιν, τοποθετούμε τις φέτες του ανανά και τα κεράσια.













Αδειάζουμε προσεκτικά από πάνω το ζελέ, που θα πρέπει να έχει αρχίσει να πήζει, αλλά δεν θα έχει σταθεροποιηθεί.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον 3 ώρες.








Το σερβίρουμε κόβοντας κομμάτια σε μέγεθος μιας φέτας ανανά.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου