Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019

Βίδες με Μανιτάρια και Τόνο – Fusilli with Μushrooms and Tuna


Τα ζυμαρικά τα αγαπούν πολύ μικροί και μεγάλοι! Μαγειρεύονται εύκολα και γρήγορα και συνδυάζονται τέλεια με τυριά ή κρέας και σερβίρονται με κόκκινη ή λευκή σάλτσα. Τα πιάτα των ζυμαρικών είναι πάντα δελεαστικά!

Σας προτείνω κι εγώ ένα εύκολο και πολύ χορταστικό πιάτο με στριφτά ζυμαρικά που θα το αγαπήσουν όλοι! Ενισχύονται γευστικά από φρέσκα μανιτάρια, τοματίνια και τόνο κονσέρβα. Δικά σας!





Τα Υλικά

300γραμ. ζυμαρικά βίδες
220γραμ. τόνο σε νερό ή λάδι, στραγγισμένο
10 τοματίνια
1 μακριά πράσινη πιπεριά, χονδροκομμένη
1 ξηρό κρεμμύδι, κομμένο λεπτά φετάκια
15 λευκά μανιτάρια, κομμένα φετάκια
½ κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
4 κ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Οδηγίες







Προετοιμάζουμε τα λαχανικά, όπως απαιτείται.










Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα να βράσει. Όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το ζυμαρικό και αλάτι. Βράζουμε τα ζυμαρικά τόσο χρόνο, όσος αναγράφεται πάνω στη συσκευασία.







Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέσα σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. όταν αρχίσει να μαραίνεται προσθέτουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα τοματίνια, αλάτι και πιπέρι, δυναμώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε.








Όταν αρχίσουν τα λαχανικά να μαραίνονται, κατεβάζουμε το τηγάνι και προσθέτουμε τον τόνο. Ανακατεύουμε απαλά.
Προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστά.





Πασπαλίζουμε με αποξηραμένο θυμάρι και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ωμό ελαιόλαδο.



Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου