Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018

Κέικ Μήλου με Ricotta – Apple and Ricotta Cake


Αυτό το ασυνήθιστο Κέικ Μήλου ή Μηλόπιτα, είναι εξαιρετικό και ετοιμάζεται πανεύκολα, ακόμα και από αρχάριες! Μην σας τρομάζει η αναλυτική λίστα των υλικών που φαίνεται λίγο μεγάλη!
Ακολουθώντας όλα τα βήματα της συνταγής θα έχετε ένα πολύ νόστιμο κέικ, με υπέροχη και πλούσια υφή που θα διατηρηθεί φρέσκο και μαλακό και την επομένη ημέρα!

Το τυρί του χαρίζει γεύση που ξεχωρίζει και το μήλο δεν κρύβεται μέσα στο μείγμα του κέικ αλλά στολίζει την επιφάνειά του και το κάνει να μοιάζει εορταστικό! Δικό σας!






Τα Υλικά
(Για φόρμα 22 εκ. με αποσπώμενη βάση)

200γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ. γλ. κοφτό baking powder
1 φακελάκι βανιλέτας
3 αυγά
100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
200γραμ. Ricotta σε θερμοκρασία δωματίου
150γραμ. καστανή ζάχαρη
3 μέτρια μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτά φετάκια
½ κ. γλ. τριμμένη κανέλα
½ ζουμερό λεμόνι, ο χυμός

Επί πλέον
2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
2 κ. σ. φρέσκο βούτυρο, λιωμένο
1 κ. σ. ζάχαρη άχνη

 Για τη Φόρμα
1 κομμάτι λαδόκολλας, κομμένο στρογγυλό στο μέγεθος της βάσης της φόρμας
1 κ. σ. βούτυρο, μαλακό
1 κ. σ. αλεύρι ΓΟΧ

Οδηγίες

Βουτυρώνουμε καλά τη φόρμα, καλύπτουμε τη βάση της με λαδόκολλα βουτυρωμένη. Αλευρώνουμε τα πλαϊνά της, τη γυρίζουμε ανάποδα  και αφαιρούμε το περιττό αλεύρι.

Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε φετάκια και τα περιχύνουμε με το χυμό του μισού λεμονιού.

Μέσα σ’ ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με το baking powder και τη βανιλέτα.







Ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν κρέμα.











Προσθέτουμε σε ροή το ελαιόλαδο και κατόπιν κουταλιά-κουταλιά το τυρί, συνεχίζοντας το χτύπημα.












Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε στο μείγμα το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Κατόπιν προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.










Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ μέσα στην έτοιμη φόρμα και τοποθετούμε στην επιφάνειά του κυκλικά τα φετάκια μήλου, πιέζοντάς τα ελαφρά.










Με ένα πινελάκι βουτυρώνουμε τα μήλα και τα πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και κανέλα.









Ψήνουμε το κέικ στον αέρα στους 170°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 50 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας.
Πριν το βγάλουμε από το φούρνο, κάνουμε το τεστ του μαχαιριού ή της οδοντογλυφίδας.






Το βγάζουμε από το φούρνο, ανοίγουμε τη φόρμα και αφήνουμε να κατέβη λίγο η θερμοκρασία του κέικ. Κατόπιν το τοποθετούμε σε πιατέλα, αφαιρούμε τη λαδόκολλα.


Το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και το σερβίρουμε μόνο του ή με ένα φλιτζάνι αρωματικό τσάι!


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου