Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Τονοσαλάτα σε Αραβική Πίτα – Light Tuna Salad in Arabic Pita Bread

Εξαιρετική, δροσερή και διαιτητική Τονοσαλάτα χωρίς περιττά λιπαρά! Προτιμάμε τόνο σε νερό και προσθέτουμε ωμό ελαιόλαδο καλής ποιότητας. Προσθέτουμε λίγα λαχανικά για περισσότερο άρωμα και γεύση και ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί που εντείνει τη νοστιμιά της.
Τυλιγμένη μέσα σε Αραβική πίτα γίνεται ένα χορταστικό και πεντανόστιμο κολατσιό για το Σχολείο ή το Γραφείο! Δοκιμάστε τη!







Τα Υλικά

2 μεγάλες, λεπτές Αραβικές πίτες
2 τρυφερά φύλλα μαρουλιού ή σαλάτας ή ραδίκιο
2 κ. σ. κέτσαπ (προαιρετικά)
4 μεγάλες οδοντογλυφίδες

Σαλάτα
1 κονσέρβα τόνο σε νερό, στραγγισμένη (185γραμ.)
2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
½ τομάτα, χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένη
1 μικρό ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ. σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. γλ. μουστάρδα
1 κ. σ. κέτσαπ πικάντικη
½ κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Οδηγίες






Ψιλοκόβουμε και αναμειγνύουμε μέσα σ΄ένα μπολ τα στερεά υλικά της σαλάτας.













Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελαιόλαδο, μουστάρδα και κέτσαπ και ανακατεύουμε καλά.












Απλώνουμε τις πίτες πάνω στην επιφάνεια εργασίας και τις καλύπτουμε με φύλλα σαλάτας και τα ραντίζουμε με λίγη κέτσαπ.





Απλώνουμε στη μία πλευρά της πίτας τη μισή τονοσαλάτα και την τυλίγουμε προσεκτικά  σε ρολό.
Γεμίζουμε με τον ίδιο τρόπο και την άλλη πίτα.
Σερβίρουμε τις πίτες κομμένες στη μέση με έξτρα κέτσαπ και καρφώνουμε κάθε κομμάτι με μία οδοντογλυφίδα.



Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου