Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017

Εύκολο Ατομικό Millefeuille - Simple Millefeuille

Εύκολο, γρήγορο και δροσιστικό γλυκό, ευπαρουσίαστο, που θα το τιμήσουν οι καλεσμένοι μας αλλά και όλη η οικογένεια!
Η σπιτική κρέμα ζαχαροπλαστικής μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγουμένη ημέρα.
Τα σφολιατίνια είναι μια ιδανική και σίγουρη λύση, διότι το ψήσιμο της σφολιάτας  δεν είναι πάντα επιτυχές. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι να το συναρμολογήσουμε την ημέρα που θα το σερβίρουμε, για να παραμείνει η σφολιάτα τραγανή.
Χρησιμοποιούμε ποτηράκια μιας χρήσεως που έχουν χαρούμενα  και γιορτινά χρώματα! Δοκιμάστε το!




Τα Υλικά
( Για 8-10 ποτήρια)

1 πακέτο σφολιατίνια
Μία δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 φλιτζάνι ελαφρά ψημένα και θρυμματισμένα αμύγδαλα φιλέ


Για την Κρέμα
1 λίτρο φρέσκο γάλα
6 κ. σ. γεμάτες corn flour
6 κ. σ. ζάχαρη ή περισσότερες
1 πρέζα αλάτι
5 κρόκοι μέτριων αυγών
2 κ. σ. φρέσκο ανάλατο βούτυρο

Για το σερβίρισμα
3- 4 κ. σ. ζάχαρη άχνη
Ποτήρια παγωτού ή πλαστικά χρωματιστά


Οδηγίες

Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, όπως περιγράφεται εδώ.
Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη, ακουμπώντας την πάνω στην επιφάνεια της κρέμας, για να μη δημιουργηθεί κρούστα.
Όταν η κρέμα κρυώσει, τη διατηρούμε στο ψυγείο, χωρίς να αφαιρέσουμε τη μεμβράνη, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
(Μπορεί να διατηρηθεί μέχρι δύο μέρες).




Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και τη χτυπάμε για λίγο με το σύρμα ή το μίξερ χειρός, για να αφρατεύσει.









Θρυμματίζουμε αρκετά σφολιατίνια  και τα μοιράζουμε στα ποτήρια, καλύπτοντας τη βάση τους. 










Πασπαλίζουμε με λίγα αμύγδαλα φιλέ. Καλύπτουμε με δύο κ. σ. κρέμας.
Συνεχίζουμε με άλλη μία στρώση θρυμματισμένα σφολιατίνια, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο και προσθέτουμε άλλη στρώση κρέμας.









Τελειώνουμε με θρυμματισμένα σφολιατίνια πασπαλισμένα με αμύγδαλα.









Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε τα ποτήρια με ζάχαρη άχνη.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου