Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

Τοματοκεφτέδες - Tomatoes Fritters


Οι Τοματοκεφτέδες είναι ένα πανεύκολο, νοστιμότατο, καλοκαιρινό μεζεδάκι για να συνοδεύσει το παγωμένο ούζο ή τη μπύρα μας! Λατρεμένο, θα έλεγα!

Πρώτη φορά τους είχα δοκιμάσει, πριν πάρα πολλά χρόνια, στη Σαντορίνη και συγκεκριμένα στη Θηρασία. Τα τοματάκια του νησιού φημίζονται για τη νοστιμιά και το άρωμά τους. Όμως η ποιότητα των συγκεκριμένων κεφτέδων ήταν τόσο κακή που όλοι στην παρέα αρρωστήσαμε. Πολύ δυσάρεστη εμπειρία!
Έκτοτε απέφευγα να τους δοκιμάζω, όταν σερβίρονταν στις καλοκαιρινές ποικιλίες. Και δεν είχα άδικο!
Έτσι αποφάσισα να τους δοκιμάσω στο σπίτι, αξιοποιώντας εκλεκτές τομάτες κήπου, δώρο φίλων! Τους λατρέψαμε, χωρίς υπερβολή!

Γι΄αυτό και σας τους προτείνω με την προτροπή να μη λιώσετε στο μούλτι τις τομάτες αλλά να τις κόψετε με μαχαίρι για να φαίνονται μέσα στο μείγμα!
Καλή επιτυχία!






Τα Υλικά
(Για 25 περίπου κεφτέδες)

3 ώριμες τομάτες, όχι πολύ ζουμερές, ξεφλουδισμένες και κομμένες με μαχαίρι σε μικρά κυβάκια
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 μέτρια πατάτα τριμμένη σε χονδρό τρίφτη
150γραμ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες



Πλένουμε καλά τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τις ρίχνουμε μέσα σ΄ένα μπολ.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το δυόσμο, την τριμμένη πατάτα, το αυγό, τη φέτα, πιπέρι και αλάτι και ανακατεύουμε.










Κατόπιν προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι, ανακατεύουμε για να αναμειχθούν καλά τα υλικά μας.










Ρίχνουμε στο τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε. Όταν κάψει, παίρνουμε μια γεμάτη κουταλιά από μείγμα και με τη βοήθεια ενός άλλου κουταλιού τη ρίχνουμε στο τηγάνι .

Αφήνουμε τους κεφτέδες να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και μετά τους βγάζουμε να στραγγίσουν μέσα σε πιάτο, στρωμένο με χαρτί κουζίνας.


Τους σερβίρουμε ζεστούς ή και χλιαρούς και τους απολαμβάνουμε με παγωμένη μπύρα ή ούζο και καλή παρέα!




Καλή όρεξη! 

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα Ελένη. Είχα και εγώ την ίδια γνώμη με σένα για τους τοματοκεφτέδες. Είχα φτιάξει μια φορά παλιά και είχαν ρουφήξει τόσο λάδι που ήταν χάλια. Είχα δοκιμάσει σε εστιατόριο και ήταν τόσο μαλακοί και λαδεροί που δεν τρώγονταν. Δοκίμασα χτές την συνταγή σου και ενθουσιάστηκα!! Τόσο νόστιμοι, τραγανοί και στεγνοί, που φαγώθηκαν όλοι με την μία. Φυσικά τους έγραψα στα αγαπημένα μου!! Να είσαι καλά και να περνάς καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!
      Σ ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη στη συνταγή μου αλλά και για την ενημέρωση!
      Το εκτιμώ πάρα πολύ!
      Να περνάς όμορφα, όπου κι αν βρίσκεσαι!

      Διαγραφή