Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

Κέικ με Μύρτιλα – Cake with Blueberries

Ένα κέικ που αγαπάμε ιδιαίτερα είναι η Κερασόπιτα. (Δείτε εδώ).
Είναι εύκολα, νοστιμότατο, πλούσιο σε υφή και γεύση και πολύ ευπαρουσίαστο με τις λαμπερές κόκκινες ψηφίδες στο εσωτερικό του.

Η συνταγή της κερασόπιτας δοκιμάστηκε και με άλλα φρούτα, μπορώ να πω με αρκετή επιτυχία. Δεν μπόρεσα όμως να μην κάνω και κάποιες αλλαγές στα υλικά ή στην ποσότητά τους, έτσι για πειραματισμό!

Μια επιτυχή δοκιμή που σας προτείνω σήμερα είναι το κέικ με φρέσκα Μύρτιλα, που πολύ εύκολα βρίσκονται στην αγορά. Οι μικροί αυτοί καρποί δίνουν φρεσκάδα στο κέικ και πινελιές εκπληκτικού χρώματος στο αφράτο εσωτερικό του.
Καθώς κόβουμε το κέικ ένα χρωματικό μωσαϊκό παρουσιάζεται και ένα υπέροχο άρωμα μοσχάτου κρασιού αναδίδεται!
Δοκιμάστε το!






Τα Υλικά

150ml ελαιόλαδο
150γραμ. καστανή ζάχαρη
3 αυγά
300γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
1 φλιτζανάκι ελληνικού καφέ γλυκό, αρωματικό κρασί
1 κουταλάκι baking powder
250γραμ. φρέσκα μύρτιλα
370γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά corn flour
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)


Οδηγίες






Πλένουμε, στραγγίζουμε καλά τα μύρτιλα. Τα αφήνουμε στην άκρη να περιμένουν.








Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και τη βανίλια.






Χτυπάμε μέσα στο μπολ του μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, τα αυγά και τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν μία αφράτη κρέμα.











Εν συνεχεία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε ροή και εν συνεχεία το γιαούρτι και το κρασί.
Συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.







Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά το μείγμα με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), μέχρις ότου ενωθούν όλα τα υλικά.





Λαδώνουμε ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση και την πασπαλίζουμε με λίγο corn flour.

Προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ τα μύρτιλα, ανακατεύουμε και και το ρίχνουμε μέσα στη φόρμα.












Ισιώνουμε τη επιφάνεια του κέικ με ένα κουτάλι.










Ψήνουμε το κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170º C στον αέρα, για 30 λεπτά και μετά συνεχίζουμε στους 160º C για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνειά του. Δοκιμάζουμε, εάν ψήθηκε, με τη λάμα ενός μαχαιριού.


Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για πέντε λεπτά μέσα στη φόρμα και μετά το ξεφορμάρουμε πάνω σε συρμάτινη βάση.


Πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με λίγη ζάχαρη άχνη.
Κατόπιν το κόβουμε και το απολαμβάνουμε!





Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου