Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Ρεβύθια Σαλάτα – Chickpeas Salad


Τώρα που κάνει ζέστη αποφεύγουμε να μαγειρεύουμε όσπρια, ιδιαίτερα  με τον παραδοσιακό τρόπο. Υπάρχουν τόσα φρέσκα λαχανικά! 
Όμως, δεν θα πετάξουμε τις μικρές ποσότητες οσπρίων που μας έχουν απομείνει από τις χειμωνιάτικες προμήθειες. 
Τα ρεβύθια και τα φασόλια μας δυσκολεύουν, ενώ οι φακές ταιριάζουν πολύ με τη φρέσκια τομάτα και γίνονται νοστιμότατες.

Ας βράσουμε, λοιπόν, αυτές τις μικρές ποσότητες οσπρίων κι ας προσθέσουμε διάφορα καλοκαιρινά λαχανικά και πολλά αρωματικά. 
Θα μας δώσουν πολύχρωμες, λαχταριστές, νόστιμες και πολύ χορταστικές σαλάτες!



Εάν θέλουμε, μπορούμε να τους προσθέσουμε μία κονσέρβα τόνο νερού ή τρίμματα φέτας. Και τα δύο ταιριάζουν εξαιρετικά!



Τα Υλικά

300γραμ. ρεβύθια, μουλιασμένα, βρασμένα και στραγγισμένα
2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε μικρά καρέ
2 μικρά αγγουράκια, κομμένα σε μικρά καρέ
5 λιαστές τομάτες, κομμένες λωρίδες
1 τομάτα, χωρίς τους σπόρους, κομμένη σε μικρά καρέ
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ ή 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα τρυφερά φύλλα μαϊντανού
10 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
50γραμ. ελαιόλαδο
Ο χυμός ενός ζουμερού λεμονιού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το Σερβίρισμα

5-6 φύλλα σαλάτας
Λίγα φύλλα μαϊντανού

Οδηγίες


Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε αρκετό νερό για 12 ώρες.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια και νερό τόσο, όσο να τα καλύπτει και τα βράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν.
Προς το τέλος, προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.









Μέσα σ΄ένα μπολ βάζουμε όλα τα κομμένα λαχανικά, τις ελιές και τις λιαστές τομάτες.














Προσθέτουμε τα ρεβύθια, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.







Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο, για να μαριναριστεί η σαλάτα μας.


Κατόπιν τη σερβίρουμε μέσα σε φρέσκα φύλλα σαλάτας.


Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου