Κυριακή, 26 Μαΐου 2019

Μους Τυριού με Φράουλες – Cream Cheese Mousse with Strawberries

Τώρα που είναι η εποχή της φράουλας μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα πανεύκολο αλλά νοστιμότατο κέρασμα, μια ανάλαφρη μους τυριού σε ποτήρι!
Διαλέγουμε ώριμες φράουλες, για να μπορέσουμε να παραλείψουμε κι αυτή τη μικρή ποσότητα ζάχαρης που απαιτεί η συνταγή. Το γλυκό δεν θα μας φανεί καθόλου άγλυκο! Τα μπισκότα και οι φράουλες του δίνουν αρκετή γλυκύτητα! Δικό σας!





Τα Υλικά
(Για 4 ποτήρια)

300γραμ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
330γραμ. κρέμα γάλακτος, κρύα
2 κ. σ. ζάχαρη άχνη
1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένες, ώριμες φράουλες και 4 ολόκληρες
10 μπισκότα digestive, θρυμματισμένα
Σιρόπι φράουλας ή κερασιού(προαιρετικά)

Οδηγίες

Πλένουμε, στραγγίζουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε στο ψυγείο.






Χτυπάμε μέσα στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να αφρατεύσει.
Εν συνεχεία προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, συνεχίζοντας για λίγο το χτύπημα, έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές κρεμώδες μείγμα.












Προσθέτουμε στο μείγμα κρέμας τις ψιλοκομμένες φράουλες και ανακατεύουμε.
















Μοιράζουμε τα μπισκότα στα ποτήρι και τα καλύπτουμε με την κρέμα.








Κόβουμε σε φετούλες τις ολόκληρες φράουλες και στολίζουμε τα ποτήρια.



Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σφίξει η κρέμα.
Πριν τα σερβίρουμε, προσθέτουμε λίγο σιρόπι φράουλας ή κερασιού.



Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου