Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

Πικάντικη Μακαρονάδα με Χωριάτικο Λουκάνικο και Παστό Χοιρινό - Spicy Spaghetti with Sausage and Smoked Pork

Για το μεσημέρι μιας χαλαρής Κυριακής ένα απολαυστικό, λίγο “θυμωμένο” (Arrabiata) αλλά αρκετά πικάντικο πιάτο με τα αγαπημένα μας spaghetti και νοστιμότατη σάλτσα τομάτας, ενισχυμένη με εξαιρετικά, παραδοσιακά Ελληνικά αλλαντικά!
Μια ιδιαίτερη μακαρονάδα με χωριάτικο λουκάνικο και παστό χοιρινό, γρήγορη, νόστιμη  και χορταστική! Δοκιμάστε τη!





Τα Υλικά

500γραμ. Spaghetti
Ελάχιστο αλάτι
Τριμμένη χωριάτικη μυζήθρα

Για τη Σάλτσα

1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά φετάκια
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη στην πρέσα
100ml ελαιόλαδο
2 χωριάτικα λουκάνικα, χωρίς την μεμβράνη, κομμένα σε ροδέλες
200γραμ. παστό χοιρινό (τύπου Μάνης), κομμένο σε κυβάκια
1 μεγαλούτσικη πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
2 μικρές κόκκινες καυτερές πιπεριές, χωρίς τους σπόρους
1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη  
1 κουταλιά πελτές τομάτας
150ml χυμός τομάτας
Αλάτι  και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Οδηγίες






Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. 











Μόλις λίγο μαραθούν, προσθέτουμε τα κομμένα αλλαντικά και ανακατεύουμε συνεχώς.
(Εάν έχετε διατηρήσει τις πιπεριές στην κατάψυξη, δεν τις αποψύχετε).









Κατόπιν προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε, για να καραμελώσει.
Σβήνουμε με το χυμό τομάτας, ρίχνουμε τη ρίγανη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελάχιστο, έως καθόλου αλάτι και 250ml ζεστό νερό.
Βράζουμε τη σάλτσα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη.









Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σε αρκετό αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε πάλι μέσα στην κατσαρόλα και τα διατηρούμε ζεστά.





Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, ρίχνουμε το ⅓ της μέσα στα βρασμένα μακαρόνια και ανακατεύουμε, για να πάει παντού.
Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε μερίδες, τα πασπαλίζουμε με την τριμμένη μυζήθρα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.


Τα σερβίρουμε αμέσως.


Καλή όρεξή! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου